Ce trebuie sa stii despre alarma auto si de ce reprezinta o investitie?

O alarma auto este un dispozitiv care nu ar trebui sa lipseasca din dotarea niciunei masini, deoarece astfel se pot evita unele situatii neplacute precum furtul de autoturisme sau din masina

O alarma auto este un dispozitiv care nu ar trebui sa lipseasca din dotarea niciunei masini, deoarece astfel se pot evita unele situatii neplacute precum furtul de autoturisme sau din masina. In conditiile unei crize economice care se adanceste din ce in ce mai mult, apar tot mai multi hoti de masini si din ele care recurg la masuri disperate pentru a face fata datoriilor pe care le au. Alarmele auto mai au un rol important: acela de a avertiza in momentul in care masina este lovita in parcare iar faptasul pleaca de la locul accidentului.

Cum functioneaza o alarma auto

Alarma auto este un dispozitiv complex din punct de vedere al constructiei, dar simplu din punct de vedere al utilizarii. Alarma auto are in componenta o centrala, o sirena, contactele care sunt pozitionate in diferite parti ale masinii si telecomenzile care armeaza sau dezarmeaza sistemul de alarma. Unele alarme au si senzori de soc ce sesizeaza lovituri in caorserie sau in cauciucuri. De asemenea, sunt si produse foarte bine puse la punct care au rolul de a ajuta conducatorul auto sa gaseasca masina intr-o parcare aglomerata.

Pentru ca piata pieselor auto este foarte generoasa si in continua dezvoltare la momentul actual, apar din ce in ce mai multe alarme auto cu diferite functii precum inchiderea automata a geamurilor dupa incuierea masinii, inchiderea centralizata sau pornirea motorului din exterior. Alarmele functioneaza prin emiterea unui sunet puternic scos de o sirena, un claxon sau o voce inregistrata sau de o combinatie a acestora.

Alarmele auto sunt de mai multe feluri: cu pager, cu functie de pornire a motorului, cu senzori de soc, cu senzori de perimetru, dar si cu senzori volumetrici. Senzorii de perimetru se bazeaza pe detectarea miscarii cu ajutorul microundelor, simtind daca exista miscare pe perioada cat alarma este armata, in timp ce senzorii de soc simt loviturile aplicate masinii pe durata starii armate a alarmei, iar cei volumetrici sunt mult mai sensibili si pot duce la alarme false.