Transmisia cu dublu ambreiaj – nordgarage.ro

Transmisia cu dublu ambreiaj ar putea parea o inovatie in ceea ce priveste economia de combustibil, insa isi are radacinile inainte de cel de-al doilea Razboi Mondial.

Transmisia cu dublu ambreiaj ar putea parea o inovatie in ceea ce priveste economia de combustibil, insa isi are radacinile inainte de cel de-al doilea Razboi Mondial. In anii 1980 acest tip de transmisie a fost adoptat pentru masinile de curse, iar in 2003 a fost adaptat pentru VW Golf. Astazi, multi producatori adopta acest tip de transmisie pentru modelele de mici dimensiuni, tocmai pentru a castiga teren in lupta pentru putere in ceea ce priveste economia de combustibil si emisiile de carbon.

In principiu, aceasta transmisie este manuala dar controlata de calculator, fara o pedala de ambreiaj. In locul ambreiajului actionat manual, un modul electro-mecanic-hidraulic actioneaza rotile. Acest tip de ambreiaj este de doua tipuri: uscat si umed, acesta din urma utilizand un ulei de transmisie pentru a scadea viteza de rulare. Marele beneficiu este ca acestea reduc pierderea de greutate si putere a unei transmisii automate traditionale, eliminand necesitatea convertorilor grei si relativ ineficienti.

VW a avut cel mai mare succes cu acest tip de transmisie, in schimb Ford s-a luptat cu cateva probleme in productia timpurie. Cele doua companii, precum si altele, au dezvoltat continuu imbunatatiri ale software-ului, ceea ce a dus la o mai mare incredere in randul clientilor. In ceea ce priveste fiabilitatea, majoritatea transmisiilor duble au avut o istorie corecta si lipsa unor esecuri majore. Cu toate acestea, o exceptie ar putea fi Ford Fiesta si Focus. Proprietarii se plang de probleme alunecare, tremur si intarzierea performantelor de accelerare, dar si preturi ridicate in ceea ce priveste achizitia celor doua modele si mai apoi, costul intretinerii. Partea buna este ca acest tip de transmisie poate imbunatati consumul de combustibil cu 10%, deci clientii trebuie sa calculeze modul in care acest lucru va afecta sau va imbunatati bugetul.

Service auto autorizat Bucuresti – Nordgarage.ro

service auto autorizat

Dincolo de toate, sprijin neconditionat in repararea si intretinerea unui asemenea tip de transmisie, veti obtine numai la Nord Garage, loc in care se efectueaza reparatii de masini in Bucuresti. Accesati Nordgarage.ro si aflati mai multe detalii despre serviciile acestui service auto autorizat din capitala!