Semnele unei bobine de inductie defecte – service auto multimarca

Cum stiu soferii ca este cazul sa se prezinte intr-un service auto multimarca din cauza bobinei de inductie defecte?

Sunt numeroase motive pentru care conducatorii auto se prezinta intr-un service auto multimarca, printre care si defectarea unei bobine de inductie sau uzarea excesiva a acesteia. Bobina de inductie este o componenta ce tine de managementul electronic al motorului si este o parte a sistemului de pornire a motorului, functionand ca o bobina ce converteste cei 12 V ai bateriei masinii in mii de volti necesari aprinderi bujiilor si amestecului de aer si combustibil.

Cum stiu soferii ca este cazul sa se prezinte intr-un service auto multimarca din cauza bobinei de inductie defecte?

Necesitatea prezentarii intr-un service auto autorizat pentru remedierea problemei la nivelul bobinei de inductie defecte este precedata de urmatoarele semne:

  • pierderea puterii, ralanti dur si rateu la motor – bobina de inductie defecta este evidenta la nivelul performantei motorului. Pentru ca aceasta este o piesa vitala a sistemului de aprindere, o problema la bobina de inductie compromite scanteia, ceea ce poate duce al un ralanti dur, la rateuri si la o pierdere de putere si acceleratie, precum si la o crestere a consumului de combustibil;

  • aprinderea martorului motorului in bord din cauza bobinei defecte, din cauza unor rateuri care instiinteaza computerul si aprind martorul motorului;

  • imposibilitatea pornirii masinii – bobina de inductie defecta duce la esuarea in pornirea motorului, afectand functionarea intregului motor.

Service auto multimarca | service auto autorizat | NordGarage.ro

service auto multimarca

Problemele bobinelor de inductie sunt usor de detectat pentru ca produc semne si semnale usor de observat de catre sofer. Asadar, conducatorii auto care observa ca bobina de inductie este defecta sau banuiesc ca aceasta este cauza pentru care masina porneste sau functioneaza atat de greu, trebuie sa ceara ajutorul personalului calificat.

Reprezentantii NordGarage.ro vor verifica bobina de inductie si vor lua si toate masurile necesare pentru inlocuirea acesteia, astfel incat conducatorii auto sa poata circula in siguranta cu autoturismul, mentinandu-i acestuia stabilitatea in mod corespunzator.