Carti recomandate pentru a fi citite inainte de a se viziona ecranizarea

Pentru ca nimic nu se compara cu rasfoirea unei carti si niciun film nu poate cuprinde actiunea atat de complexa descrisa intr-un roman, specialistii Blog.PrintreCarti.ro recomanda cititorilor intai sa citeasca romanul, apoi sa vada filmul

In ziua de azi, oamenii prefera sa vada mai degraba un film, o ecranizare dupa o carte, decat sa citeasca, dar specialistii sunt de o cu toata alta parere. Acestia au in vedere cateva carti recomandate a fi lecturate inante de a se viziona filmul. Este vorba despre carti apreciate de cititori din toate colturile lumii, din literatura clasica sau contemporana, carti care au fost ecranizate si isi asteapta spectatorii, filme-eveniment pentru care cinefilii au numarat la momentul respectiv clipele pana la lansarea in cinematografe.

Este de preferat ca oamenii sa citeasca romanul mai intai, nu sa vada filmul, pentru a fi mult mai avantajati din punct de vedere al expunerii detaliilor.

Motive pentru care specialistii au o intreaga lista de carti recomandate pentru citit inainte de vizionarea ecranizarii

Cititul poate fi privit ca o adevarata pasiune, dar si ca hrana pentru suflet si minte, in timp ce vizionarea unui film este mult mai simpla, mai rapida, dar mai putin antrenanta. Asadar, pentru cei care cauta carti bune de citit dupa care sa vada si ecranizarile, recomandarile specialistilor includ romanul “Micutele Doamne” de Louisa May Alcott, care are deja opt ecranizari si distributii exceptionale. Subiectul cartii este unul interesant, plasat in secolul al XIX-lea, in perioada Razboiului Civil din SUA. Este o carte despre pasiune, dragoste, sacrificiu, visuri, despre maturizarea surorilor March, un roman care ajunge direct la inima cititorilor.

Carti recomandate | carti bune de citit | Blog.PrintreCarti.ro

carti recomandate

De asemenea, specialistii recomanda lecturarea romanului “Femeia de la fereastra” de A.J. Finn, un bestseller apreciat in zeci de tari, care urmareste o poveste dramatica a unei tinere care, dupa o tragedie in familie, dezvolta o agorafobie foarte puternica si sta izolata in casa, isi gaseste alinarea in pastile si in alcool. Tanara Anna spioneaza de la fereastra scenele vietii domestice ale vecinilor si se dovedeste a fi singurul martor al unei intamplari stranii.

Nu in ultimul rand, in lista cartilor recomandate pentru a fi citite inainte de a vedea ecranizarea intra si “Sticletele”, un roman scris de Donna Tart, o naratiune extrem de complexa, un roman impresionant al literaturii americane contemporane, o reflectie asupra lumii, artei, vointei, pierderii si granitei intre bine si rau. Pentru ca nimic nu se compara cu rasfoirea unei carti si niciun film nu poate cuprinde actiunea atat de complexa descrisa intr-un roman, specialistii Blog.PrintreCarti.ro recomanda cititorilor intai sa citeasca romanul, apoi sa vada filmul.