De ce sa cumperi o saltea antiescare?

Specialistii de la MagazinulOrtopedic.ro recomanda achizitionarea unei astfel de saltele inca din primele zile in care pacientul sta la pat

Saltelele antiescare sunt un echipament medical utilizat pentru a preveni aparitia unor leziuni la nivelul pielii ca urmare a timpului indelungat petrecut in pat de persoanele imobilizate. Aceste saltele au fost dezvoltate special pentru pacientii aflati la pat si au proprietati si beneficii extrem de utile.

Ce beneficii aduce aceasta saltea?

Aceste saltele stimuleaza circulatia sangelui si ajuta la ameliorarea durerilor provocate de sederea indelungata in pat. In urma escarelor, celulele nu sunt capabile sa se regenereze si lasate netratate, pot provoca infectii care patrund in profunzime, pana la os. De aceea, este cel mai bine ca acestea sa fie evitate prin achizitionarea la timp a unei saltele care stimuleaza fluxul sanguin si ajuta la prevenirea escarelor sau ajuta in vindecarea acestora.

Salteaua antiescare elimina amorteala tesuturilor moi, relaxeaza muschii corpului, contribuie la o mai buna calitate a somnului si imbunatateste starea generala a pacientului. Specialistii de la MagazinulOrtopedic.ro recomanda achizitionarea unei astfel de saltele inca din primele zile in care pacientul sta la pat, pentru a evita aparitia escarelor in zonele cel mai frecvent afectate, precum spatele, genunchii, gleznele, soldurile.

Saltea antiescare | Scaun cu rotile | MagazinulOrtopedic.ro

scaun cu rotile

Indiferent de modelul ales, toate acestea functioneaza pe acelasi principiu, asigurand o distribuire unifoma a greutatii. Materialele hipoalergenice, compatibilitatea cu o gama extinsa de paturi, mentenanta usoara sunt avantajele acestor saltele care reprezinta o investitie inspirata pentru pacientii care sunt imobilizati la pat si care au nevoie de confort si de o mai buna circulatie a sangelui.

Cum se foloseste o saltea antiescare?

Un alt avantaj al acestor saltele, pe langa eficienta si beneficiile pe care le ofera pacientilor, este ca sunt usor de utilizat, la spital sau acasa. Acestea se asaza pur si simplu pe pat sau pe fotoliu, unde pacientul urmeaza sa stea intins vreme indelungata.

Confortul acestuia trebuie sa fie o prioritate, pentru a imbunatati intreaga experienta si pentru a reduce durerile resimtite de pacinent. De aceea, persoanele care au grija de ei trebuie sa le asigure echipamente care sa ii ajute atat in deplasare, asa cum o fac scaunele cu rotile, dar si in momentul sederii la pat.