Aplicarea tratamentului cu implant dentar dupa extractiile dentare

Tocmai de aceea acestea sunt una dintre cele mai frecvente interventii chirurgicale realizate in clinica stomatologica ImplantologieSector4.ro.

Tot mai multi pacienti opteaza pentru tratamente cu implanturi dentare deoarece acestea reprezinta substitutul artificial cel mai potrivit pentru radacina unui dinte pierdut. Odata implantata aceasta radacina artificiala, medicul dentist fixeaza un bont pe care, ulterior, va fi adaugata coroana dentara.

Tocmai de aceea acestea sunt una dintre cele mai frecvente interventii chirurgicale realizate in clinica stomatologica ImplantologieSector4.ro. Totodata, acest lucru se datoreaza si calitatii actului medical si a performantelor clinicii si medicilor care fac parte din echipa acesteia.

La cat timp se pune implantul dentar dupa extractie?

Inainte de a incepe tratamentul cu implant dentar, este recomandat ca pacientul sa isi rezolve toate cariile dentare si problemele pe care acesta le are la nivelul cavitatii orale. Acest lucru poate implica si realizarea unor extractii dentare intr-un cabinet stomatologic din Bucuresti, cum este Elveto Dent chiar daca pacientul nu resimte vreo durere a dintelui respectiv.

In acest fel sunt eliminate toate infectiile dentare existente, precum si posibilitatea ca acestea sa apara dupa realizarea tratamentului de implantare a radacinii artificiale.

In general, implantul dentar va putea fi inserat dupa aproximativ 8 saptamani, perioada in care se formeaza un os tanar care permite realizarea procedurii. De asemenea, exista si o solutie de tratament care permite extractia si implantarea radacinii artificale in aceeasi sedinta, cu o coroana fixa provizorie.

De ce este importanta realizarea implantului intr-un timp cat mai scurt dupa extractie?

Odata ce un dinte a fost eliminat, fie ca in mod natural sau printr-o extractie, din alveola sa, zona libera ramasa poate determina deplasarea dintilor invecinati, retractia gingivala si resorbtia osoasa.

Implant dentar | Implanturi dentare | Cabinet stomatologic din Bucuresti | ImplantologieSector4.ro

implanturi dentare

Prin inserarea unui implant dentar intr-un timp foarte scurt, toate acestea pot fi evitate si astfel coroana dentara, functia estetica si cea functionala nu vor fi afectate.

Exista doua modalitati de inserare a unui implant dentar, medicul stomatolog fiind cel care o alege pe cea mai potrivita, in functie de caracteristicile fiecarui caz in parte. Astfel ca acesta poate opta fie implanturi endoosoase/ intraosoase, care se insereaza in osul mandibulei sau al maxilarului, sau implanturi subperiostale, care se aplica pe osul maxilarului, utilizate cand osul este prea scurt sau sever afectat.