Rafturi pentru baie: criterii de selectie

Intre dus, cada si chiuveta, spatiul disponibil pentru depozitare este relativ mic in aceasta camera. Rafturile de baie permit astfel optimizarea suprafetelor disponibile

Pentru a face baia un loc placut si functional, rafturile sunt esentiale. Practice, usor de instalat si disponibile in multe dimensiuni, culori si materiale, acestea pe langa utilitate pot contribui si la originalitatea spatiului.

Intre dus, cada si chiuveta, spatiul disponibil pentru depozitare este relativ mic in aceasta camera. Rafturile de baie permit astfel optimizarea suprafetelor disponibile.

Specialistii recomanda alegerea rafturilor de baie independente daca incaperea este suficient de mare pentru a le putea gazdui. In caz contrar, trebuie optat pentru rafturi suspendate pe perete. Acestea ofera avantajul de a optimiza spatiul si de a facilita intretinerea podelei.

Adancimea rafturilor ar trebui sa fie potrivita pentru obiectele pe care utilizatorii doresc sa le puna pe ele. Nu va fi acelasi lucru pentru prosoape si pentru articole de toaleta, de exemplu.

De asemenea, ar trebui atent aleasa locatia rafturilor, astfel incat acestea sa ofere la indemana tot ceea ce este nevoie, fara a impiedica miscarea in baie.

Pe perete, nu trebuie neglijat niciun spatiu pentru fixarea rafturilor, inclusiv colturile, partea superioara sau cea din spate a usii baii.

Grosimea peretilor pot fi exploatata cu nise in interiorul carora se pot pune rafturi de depozitare, la dus, de exemplu. La dus, rafturile pot lua si forma unui raft telescopic pe coloana.

Materialele rafturilor de baie

Se gasesc o multime de materiale pentru rafturi care se adapteaza la toate stilurile de baie. Dar toate trebuie sa poata rezista umiditatii care predomina acolo. Rafturile pot fi in acest caz din lemn tratat, insa se pot alege fara probleme si piese de mobilier din MDF sau alte materiale.

  • Din lemn masiv sau exotic, rafturile baii aduc o nota calda si eleganta.
  • Din MDF, rafturile de baie pot avea multe finisaje: lacuite, lucioase, mate, colorate sau imitand metalul sau lemnul.
  • Din otel inoxidabil sau aluminiu, acestea vor da un aspect mai modern camerei.
  • Din PVC, rafturile de baie sunt economice si pot avea diverse culori.
  • Cele din sticla, dau luminozitate si eleganta incaperii.