Evolutia scaunelor rulante

MagazinulOrtopedic.ro | Sanatatea dumneavoastra, experienta noastra!

Pana in prezent, designul scaunelor rulante a urmat, in general, o structura tipica, obisnuita. De la introducerea primului scaun cu rotile din otel, usor, pliabil si portabil, in 1933, au aparut periodic progrese in proiectarea si tehnologia noilor scaune rulante.

Factorii care stau la baza dezvoltarii modelelor de scaune cu rotile, inclusiv metoda de propulsie, mecanismul de control si tehnologia, sunt in general, influentate de scop si pret. Cele mai noi categorii de modele includ functii manuale cu autopropulsie, designuri pentru toate tipurile de terenuri, ceea ce serveste la imbunatatirea libertatii de miscare pentru utilizatori.

Intrucat accentul este pus pe imbunatatirea mobilitatii si stilului de viata al persoanelor cu handicap sau cele in curs de recuperare in urma accidentelor, noile tehnologii si creativitatea evoluata sunt responsabile de evolutia uluitoare din acest domeniu.

Pentru scaunele cu rotile motorizate exista multe optiuni disponibile astazi. Una dintre optiuni este aceea de a urca scarile care permite scaunului sa se miste in sus si in jos in functie de nevoi. In ceea ce priveste scaunele manuale, exista optiuni care variaza de la scaune rulante pliabile, la scaune pentru plaja sau la cele cu roti sport. Rotile sport sunt inclinate spre interior, ceea ce creste viteza de deplasare.

Folosind un scaun cu rotile electrice sau cu motor, exista o varietate de optiuni disponibile pentru ca o persoana sa-l poata controla. Una dintre cele mai comune metode este folosirea joystick-ului ce pot fi controlat doar prin simpla mutare a mainii in directia dorita. Touchpad-urile fac ca miscarea sa fie posibila doar printr-o simpla atingere a sangetii care indica in directia dorita, fara a fi nevoie de presiune sau putere.

Chiar si scaunele puse in miscare manual au venit cu diverse imbunatatiri ceea ce le face mai usor de controlat. Rotile si accesoriile usoare, suporturile pentru pahare, telefon mobil, umbrela, fac aceste scaune mai placute si mai usor de utilizat.

MagazinulOrtopedic.ro | Sanatatea dumneavoastra, experienta noastra!

Tipurile si functiile scaunelor rulante au crescut cu siguranta pe parcursul anilor si este sigur ca evolutia lor nu se va opri aici, insa alegerea scaunului trebuie sa fie in functie de nevoile si de confortul utilizatorului. Pentru a descoperi o gama variata de produse ortopedice, accesati https://www.magazinulortopedic.ro/ si alegeti produsele care va incanta. Indiferent ca aveti nevoie de un carucior rulant, de un cadru ortopedic sau de alte consumabile necesare ingrijirii persoanelor bolnave, nu ezitati sa apelati la Magazinul Ortopedic!