Cum amenajezi baia pentru persoanele cu dizabilitati si cat de important este un scaun WC de camera?

Indiferent care ar fi motivul pentru care oamenii nu mai pot folosi baia asa cum trebuie, acestia trebuie ajutati sa se descurce prin fortele proprii sau ajutati, prin folosirea unui scaun WC de camera din magazinul online www.magazinulortopedic.ro , ce poate fi montat in baie, in cazul in care pacientul poate ajunge acolo singur, sustinut de ingrijitor sau folosind un cadru de mers.

Unele afectiuni sunt atat de agresive, incat imobilizeaza pacientii la pat. In alte cazuri, persoanele varstnice pot vedea mersul la baie ca pe o adevarata aventura.

Indiferent care ar fi motivul pentru care oamenii nu mai pot folosi baia asa cum trebuie, acestia trebuie ajutati sa se descurce prin fortele proprii sau ajutati, prin folosirea unui scaun WC de camera din magazinul online www.magazinulortopedic.ro , ce poate fi montat in baie, in cazul in care pacientul poate ajunge acolo singur, sustinut de ingrijitor sau folosind un cadru de mers. Exista si fotolii rulante care au optiunea de a se transforma foarte repede intr-un scaun WC.

Schimbari in baia unei persoane cu nevoi speciale

In general, persoanele varstnice sau cu dizabilitati, cele care nu se pot deplasa decat in dispozitive ortopedice sau sustinuti cu mare greutate pot opta pentru un scaun WC de camera. Acesta nu trebuie asezat in mod obligatoriu in camera, dar poate fi pus foarte aproape de locul in care sta, pentru a evita incidentele neplacute. Scaunul WC ofera stabilitate si intimitate pacientului.

Baia este una dintre cele mai periculoase incaperi ale locuintei, atat pentru persoanele imobilizate, cat si pentru cele perfect sanatoase. Cele mai multe accidente in casa au loc in baie, deoarece suprafetele sunt alunecoase, tari, seniorii fiind foarte vulnerabili la asemenea caderi.

De aceea amenajarea baii presupune, in primul rand, achizitionarea si folosirea unui covor anti-alunecare, pe care pacientii sa poata sta fara a se teme de eventuale alunecari. Pentru ca reflexele nu mai sunt aceleasi, pacientilor le va fi greu sa se tina pana cand ajung la toaleta. Un scaun WC de camera este optiunea ideala pentru acestia. Scaunul poate fi amplasat in camera in care stau sau intr-un colt sigur al baii.

Scaun WC de camera | cadru de mers | www.magazinulortopedic.ro

scaun WC de camera

In plus, amenajarea baii trebuie sa faciliteze deplasarea pacientului si sa reduca riscul unor accidente nedorite. Suprafetele lucioase si umede trebuie, asadar, acoperite cu covoare de cauciuc antiderapante, manerele si incuietorile trebuie sa fie ingrosate, pentru a facilita utilizarea usoara in cazul in care pacientul prezinta dificultati de prindere, iar manerele de siguranta pot fi amplasate pentru a-l ajuta sa se aseze si sa se ridice de pe toaleta.

In cazul in care folosirea unui scaun WC de camera este imperios necesara, achizitionarea acestuia se poate face din mediul online, pacientul fiind la doar cateva click-uri distanta de confort si siguranta!