Nasterea naturala – intre normalitate si provocare

Medicii ginecologi recomanda nasterea naturala in cazul in care mama nu are probleme de sanatate si in cazul in care fatul este corect pozitionat si este perfect sanatos. Nasterea naturala nu trebuie privita ca o provocare, ci ca o normalitate.

Nasterea naturala – intre normalitate si provocare

In societatea moderna actuala, din ce in ce mai multe doamne se feresc de nasterea naturala. Nici macar nu o mai vad ca pe o optiune, din momentul in care raman insarcinate. Unele viitoare mame invoca teama de durere, altele invoca teama ca organele lor genitale nu vor mai fi la fel. Medicii ginecologi recomanda nasterea naturala in cazul in care mama nu are probleme de sanatate si in cazul in care fatul este corect pozitionat si este perfect sanatos. Nasterea naturala nu trebuie privita ca o provocare, ci ca o normalitate.

Nasterea vaginala – beneficii si avantaje pentru mama si fat

Nasterea vaginala presupune cateva zeci de minute de contractii, unele chiar intense, presupune un proces de vointa al mamei de a aduce pe lume bebelusul pe cale vaginala si nu prin operatie, iar singurul lucru care se poate intampla este sa fie necesara epiziotomia, o taietura facuta in zona inghinala in cazul unei dilatatii incomplete.

Nasterea naturala ofera mamei o experienta unica. Aceasta este intr-adevar mai solicitanta, insa mama are posibilitatea de a-si tine copilul in brate din primele secunde de viata. Mama va avea un risc scazut al dezvoltarii cancerului la san si cancerului ovarian, iar recuperarea este foarte rapida.

Nasterea naturala ajuta organismul mamei sa produca mult mai repede laptele necesar cresterii si dezvoltarii bebelusului, iar dupa o nastere naturala, mama poate ramane din nou insarcinata mult mai repede si poate da nastere mai usor copiilor, fara a fi nevoie de interventie chirurgicala.

In plus, durerile facerii au devenit un mit de cand a aparut in domeniu acea anestezie epidurala prin care mama nu mai simte nicio durere sau neplacere, ci organismul este foarte relaxat si face fata mult mai bine contractiilor. Indiferent care ar fi metoda aleasa de mame pentru a aduce pe lume pruncii, important este ca ele sa se simta bine, sa se impace cu ideea, sa cunoasca toate avantajele si riscurile la care se expun si sa ia decizia de comun acord cu medicul care le urmareste sarcina.