Tot ce este important sa stii despre serviciile de stomatologie pediatrica

Acum, in numar din ce in ce mai mare inteleg importanta ingrijirii dintilor si igienei orale si aleg sa calce pragul unei clinici de stomatologie pediatrica din Bucuresti sau din alta localitate din tara inca de la aparitia primilor dintisori.

Pana nu demult, multi parinti traiau cu impresia ca dintisorii de lapte nu se trateaza, pentru ca oricum vor cadea si se vor schimba. Acum, in numar din ce in ce mai mare inteleg importanta ingrijirii dintilor si igienei orale si aleg sa calce pragul unei clinici de stomatologie pediatrica din Bucuresti sau din alta localitate din tara inca de la aparitia primilor dintisori.

Cui se adreseaza serviciile de stomatologie pediatrica

Fara doar si poate, serviciile de stomatologie pediatrica se adreseaza copiilor, inca de la cele mai fragede varste. Primii dintisori inseamna si prima vizita la dentist de cele mai multe ori. De astfel, parintii sunt indemnati de catre specialistii stomatologi sa puna pret pe felul in care ingrijesc dintisorii celor mici, fara sa se teama de faptul ca micutii vor resimti durere. Durerea o resimt atunci cand nu iau nicio masura de preventie si apar cariile dentare, abcesele sau alte probleme.

O dantura sanatoasa este importanta in masticatia zilnica si in dictia copilului, avand un rol foarte mare in starea lui de spirit. In timpul vizitelor la medicul specialist, parintii vor invata cum sa ii spele pe dinti pe cei mici, cum sa aleaga cele mai bune produse de igiena pentru ei, cat de importanta este sigilarea dentara in preventia aparitiei cariilor. De asemenea, copiii vor scapa de teama de a pasi intr-un cabinet si vor vedea in medicul dentist un prieten.

Incepand cu varsta de 6 luni si pana la varsta de 12 ani, controalele dentare ar trebui sa fie periodice, cel putin de doua ori pe an. Apoi, copiii merg atunci cand au probleme sau la controlul anual. Insa in perioada eruptiei si a schimbarii dintilor, specialistii au un rol foarte important. Specialistii din cadrul clinicii Dental Crown Health nu numai ca au cunostinte de stomatologie si experienta in acest domeniu, ci si o mare doza de rabdare si cunostinte de psihologie, astfel incat sa faca vizita la dentist un moment placut.

Stomatologie pediatrica din Bucuresti | cele mai bune servicii de pedodontie in Bucuresti | stomatologiecopiisector3.ro

stomatologie pediatrica din Bucuresti

In concluzie, prima vizita la medicul dentist nu trebuie amanata pentru copiii care deja au implinit varsta de 6 luni sau carora le-a erupt primul dintisor. Se va pune accent pe igiena, pe starea de sanatate a copiilor, pe cunostintele adultilor si pe dorinta de a mentine dintii copiilor curati si lipsiti de carii cat mai mult timp. Copiii si parintii vor primi si sfaturi legate de alimentatie si de alte obiceiuri care pot duce la deteriorarea dintisorilor.

Foarte important de mentionat, servicii de pedodontie in Bucuresti impecabile sunt asigurate de specialistii stomatologiecopiisector3.ro.