Abordarea durerii cronice in cazul varstnicilor

Centru de ingrijire pentru batrani | camin-pentru-bunici.ro

Durerea cronica afecteaza multi oameni in varsta. Este adesea cauzata de tulburari precum osteoartrita si poate duce la lipsa totala de mobilitate. Exista tratamente pentru ameliorarea durerilor, insa acestea pot fi administrate numai dupa un diagnostic corect.

Aproape 70% dintre persoanele de peste 65 de ani sufera de dureri cronice persistente. Prezenta durerii creste odata cu varsta, majoritatea batranilor suferind de durere. Durerea cronica la varstnici se poate datora unui numar de factori precum durerea declansata de un incident fizic (dureri de spate, picioare), din cauza unei afectiuni prezente (osteoporoza, cancer), durere neuropata din cauza leziunilor nervoase sau psihogenetica  care nu se datoreaza unui prejudiciu fizic sau bolii, ci mai degraba unor cauze psihologice. Cea mai frecventa durere in randul varstnicilor este cea osteoarticulara, mai ales dupa 80 de ani.

Persoanele in varsta nu impartasesc intotdeauna suferinta cu medicul, deoarece le este frica de medicamente si efectele lor secundare. Adesea, durerea este considerata ca o consecinta normala a imbatranirii, asadar batranii prefera sa-si aline durerea cu rabdare. Cu toate acestea, durerea cronica tratata necorespunzator, poate face mai mult rau decat bine. Experienta constanta a durerii poate duce la simptome de depresie, anxietate, probleme sociale, pierderea apetitului si tulburari de somn.

Exista mai multe metode diferite de tratament pentru a reduce durerea si pentru a o face mai suportabila. In plus fata de un stil de viata activ, exista diferite tratamente, de la fizioterapie la medicamente mai mult sau mai putin puternice.

Una dintre dificultatile tratarii durerilor cronice la varstnici este adesea chiar simplu fapt de a vorbi despre aceasta. Multi seniori nu doresc sa povesteasca prea mult din ce simt, iar altii pot avea probleme in a o descrie. Cu toate acestea, comunicarea joaca un rol important in tratamentul durerii la varstnici, in special atunci cand aceasta devine insuportabila si trebuie usurata intr-un fel sau altul. Este important ca persoana in cauza sa fie sprijinita corespunzator, astfel incat sa nu se ajunga la situatii grave.

Centru de ingrijire pentru batrani | camin-pentru-bunici.ro

La Camin Pentru Bunici, camin de batrani in Voluntari si Pipera, durerea este tratata in cel mai serios mod posibil. De fapt, in acest centru de ingrijire pentru batrani absolut toate problemele sunt abordate corespunzator, cu interventii medicale, psihologice sau spirituale, in functie de dorinta pacientilor si de recomandarile specialistilor. Accesati https://camin-pentru-bunici.ro/ si studiati activitatea si oferta centrului!