Ceai de roinita- beneficii asupra organismului
Roinita are un rol important in protejarea ficatului si inimii, doua din cele mai importante organe ale corpului uman
Una din cele mai cunoscute plante medicinale cu un rol important asupra sanatatii este roinita, o planta perena ce poate fi usor recunoscuta datorita mirosului puternic de lamaie pe care il emana. Roinita face parte din aceeasi familie ca si menta si are numeroase beneficii pentru sanatate, fiind folosite mai ales frunzele. Ceaiul imbietor de roinita este indicat in multiple afectiuni, iar frunzele pot fi folosite de asemenea pentru a da gust preparatelor culinare.
Ceai de roinita- beneficii
Roinita are un rol important in protejarea ficatului si inimii, doua din cele mai importante organe ale corpului uman. Uleiul esential de roinita scade valoarea trigliceridelor si imbunatateste sinteza colesterolului in ficat. De asemenea, acelasi ulei esential de roinita reduce dezvoltarea celulelor canceroase hepatice.
In alta ordine de idei, roinita protejeaza inima de diverse tipuri de leziuni si degradari. Roinita reduce ritmul cardiac si tensiunea arteriala si previne degradarea muschilor inimii. Acesta este si un aliat puternic cu proprietati antivirale asupra virusului herpes simplex, impiedicandu-l sa penetreze celulele daca este aplicat de cateva ori pe zi pe locul cu pricina. Uleiul de roinita este un aliat de nadejde si pentru diabetici, fiind benefic pentru concentratia de glucoza din sange, atunci cand utilizatorii il folosesc direct pe piele sau il inhaleaza prin intermediul unui difuzor de aromaterapie.
Roinita este indicata in cazul insomniilor si tulburarilor somnului, calmand starile de neliniste si reprezentand un excelent remediu in acest sens. Din punct de vedere al sanatatii sistemului digestiv, roinita ajuta la ameliorarea simptomelor de greata si de balonare. Un ceai de roinita consumat la primele semne ale starii de greata este indicat pentru ameliorarea acestora.
Prepararea ceaiului de roinita este simpla: este nevoie de doua linguri de frunze uscate de roinita la o cana cu apa clocotita, care se prepara sub forma de infuzie, se strecoara si se consuma inainte de culcare sau dupa mesele principale ale zilei pentru a avea un efect puternic asupra afectiunilor pentru care este indicat.