Puncte cheie pe care trebuie sa le verifici inainte de a cumpara un computer la mana a doua

Care sunt aspectele care ar trebui verificate la calculatoarele second hand?

Nu toata lumea are nevoie de cel mai recent model de pe piata, deoarece generatiile anterioare sunt adesea mai mult decat suficiente pentru utilizarea zilnica. In plus, pe langa faptul ca se pot economisi bani, piata second-hand este in mod inerent mai sustenabila, oferind o a doua viata unui produs. Astfel ca exista foarte multe motive pentru care sa se investeasca in calculatoare second hand.

Platformele de revanzare intre persoane fizice sunt in general mai riscante, fiind afectate de tot felul de escrocherii si produse defecte, ceea ce ii face si pe oameni sa fie reticenti. Numai ca exista si site-uri specializate, unde pot fi gasite echipamente IT second hand si reconditionate care se afla in stare excelenta. Un astfel de comerciant este si magazinul online IT-SH.ro, care poate oferi chiar si garantie pentru produsele vandute.

Care sunt aspectele care ar trebui verificate la calculatoarele second hand?

  • Verificarea modelul exact

Atunci cand se doreste cumpararea unui calculator ieftin, second hand, ar trebui sa se verifice modelul exact al computerului in cauza. Unele serii exista de mult timp si nu toate modelele sunt create la fel. Performantele unui computer variaza foarte mult in functie de an si de configuratia hardware, motiv pentru care trebuie sa existe o certitudine ca modelul vandut este potrivit pentru nevoile avute.

  • Verificarea componentelor

Vorbind de configuratie, este important ca aceasta sa fie in conformitate cu nevoile fiecaruia. Ca si in cazul unui PC nou, trebuie sa se evalueze utilizarea si sa se gaseasca componentele potrivite, fara a cheltui prea mult daca nu este necesar. Nu este nevoie sa se investeasca sume impresionante intr-un computer destinat exclusiv utilizarii la birou. In schimb, poate fi interesant pentru jocuri video sau pentru uz profesional.

Calculatoare second hand | calculatoare sh | IT-SH.ro

calculatoare second hand

  • Verificarea starii generale a computerului

Calculatoarele sh sunt device-uri utilizate, astfel ca nu pot exista asteptari ca acestea sa arate ca unele noi. Totusi, o verificare atenta a aspectului calculatorului poate oferi informatii pretioase.

Computerul trebuie verificat din toate unghiurile pentru a vedea daca exista semne de uzura excesiva sau daca exista lovituri. Acestea pot afecta modul de functionare al deviceului.