Ce usi diferite ar trebui sa alegi pentru casa ta?

Exista mai multe tipuri de usi, atat din punct de vedere functional, cat si al aspectului. Pentru a fi practic in ceea ce priveste accesul, este necesar sa existe mai multe deschideri.

  • Poarta

Poarta este prima interfata care permite intrarea pe o proprietate. Exista mai multe posibilitati, in functie de nevoile si stilul locuintei. In ceea ce priveste deschiderea, se poate alege o poarta clasica batanta sau un model culisant. Alegerea trebuie sa se bazeze pe spatiul disponibil pe ambele parti ale portii.

Ulterior, se poate alege intre materiale precum PVC, lemn, aluminiu sau otel. Fierul forjat si compozitul sunt, de asemenea, materiale care au puncte forte in ceea ce priveste estetica si durabilitatea.

  • Usa de intrare

La fel ca si poarta, usa de la intrare este intruchiparea stilului personal al casei. Usa din fata ar trebui sa fie un element de securitate. Prin urmare, este o necesitate. Pentru aceasta, trebuie ales un material solid, care sa reziste la efractie.

De asemenea, usa de intrare trebuie sa reziste la caldura si la frig. Prin urmare, trebuie sa ofere o performanta termica excelenta, evitandu-se astfel pierderile de caldura.

Se poate alege din trei tipuri de usa de intrare si anume usa solida, usa semivopsita si usa cu geamuri. Usa masiva este cel mai frecvent format standard, deoarece este solida, aceasta ofera un grad ridicat de securitate si o excelenta izolare termica si acustica, dar usa de sticla este sinonima cu modernitatea

  • Usi de interior

Rolul usilor de interior este de a izola o camera pentru intimitate. In functie de grosimea si de tipul de material, trebuie sa asigure o buna izolare termica si, mai ales, o izolare fonica. Din punct de vedere estetic, usile de interior contribuie la designul interiorului casei si cu stilul de decorare.

Aceste tipuri de usi pot fi realizate din lemn pentru un interior cald, sau din PVC pentru usurinta intretinerii si raportul calitate-pret. Usile interioare de design sunt disponibile in aluminiu sau sticla. Ambele materiale ofera un aspect modern care poate transforma casa intr-o locuinta contemporana.

In ceea ce priveste sistemul de deschidere, fiecare usa trebuie sa fie adaptata la mediul in care se afla si la spatiul disponibil. Exista trei posibilitati: usa batanta, usa glisanta si usa culisanta sau glisanta.

In unele cazuri poate fi necesara si o usa de garaj, daca spatiul permite o asemenea constructie.