Care sunt principalele diferente intre un PC de gaming si unul obisnuit?

Doar pentru ca un calculator poate fi folosit pentru cateva jocuri, nu inseamna ca are componentele necesare pentru a fi capabil sa ruleze cele mai noi titluri. De aceea, cei care vor sa aiba o experienta cat mai apropiata de realitate, vor trebui sa cumpere un calculator cu piese dedicate.

  • Audio – sunetul este cel care captiveaza imediat

Firmele care ofera console de jocuri ofera si casti audio concepute exclusiv pentru jocurile respective. Este important ca utilizatorii sa aiba un dispozitiv care sa poata bloca sunetele din exterior, incat sa se concentreze doar pe cele de la joc.

Aceasta caracteristica devine semnificativa in jocurile de tip battle royale. Coloana sonora si grafica merg mana in mana; grafica fara un sistem audio de inalta calitate nu este de niciun folos. Un dispozitiv audio care nu este compatibil cu jocurile, nu le va permite utilizatorilor sa aiba parte de experienta la care se asteptau.

  • Personalizare

Un calculator obisnuit are propriile sale limite si nu poate fi upgradat foart mult. De exemplu, acesta poate avea o placa de baza ale carei sloturi nu pot gazdui mai mult de 16GB de procesor. Cu toate acestea, un desktop sau un laptop de gaming este personalizabil si poate fi actualizat pentru a-i imbunatati performanta in mod constant.

  • Memorie cu acces aleatoriuRAM

Cu ani in urma, puterea de calcul se rezuma la memoria RAM. Un PC obisnuit poate avea 8GB RAM, dar functioneaza bine si cu 4GB RAM. Computerele de jocuri au nevoie de minimum 8GB RAM pentru inceput, deoarece pot avea o multime de fisiere cache si memorie folosita de grafica si audio. Memoria RAM trebuie sa fie compatibila cu placa de baza a dispozitivului.

  • Sistemul de racire

Anterior, pentru racirea dispozitivelor de calcul se foloseau aparate de aer conditionat de mari dimensiuni, sunt semiconductori care emanau multa caldura. In prezent, tuburile de racire fac aceasta treaba in locul oamenilor. Un ventilator mic este suficient in cazul calculatoarelor obisnuite, in timp ce in cazul dispozitivelor dedicate jocurilor video se folosesc multiple ventilatoare si coolere pentru o performanta mai buna.

In concluzie, calculatorul ideal depinde de scopul pentru care urmeaza sa fie utilizat de cel care a decis sa-l cumpere.