Cum sa alegi jocurile educationale pentru copii?

Jocurile educationale sunt foarte populare in randul copiilor si parintilor. Insa, trebuie luate in considerare cateva criterii, inainte de a face o alegere

Jocurile educationale sunt foarte populare in randul copiilor si parintilor. Insa, trebuie luate in considerare cateva criterii, inainte de a face o alegere.

Tine cont de gusturile si interesele copilului

Parintii pot cumpara cel mai frumos si apreciat joc insa, daca micutului nu-i place, exista sanse mici sa se joace cu el. Asadar, oricare ar fi varsta copilului parintii trebuie sa respecte gusturile si interesele acestuia. Cu varietatea jocurilor educationale disponibile astazi, cu siguranta vor gasi unul de care copilul se va bucura.

Prefera jocurile educationale usor de utilizat

Copiii devin repede nerabdatori, de aceea este important sa se aleaga jocuri educationale bazate pe principii simple. Jocul ar trebui sa fie, de asemenea, usor de asamblat pentru a fi usor de utilizat.

Alege un joc educativ in evolutie

Jocurile in evolutie permit copilului sa progreseze in ritmul propriu. Cu cat sunt mai multe niveluri de dificultate, cu atat copilul va progresa.

Luati in considerare varsta copilului

Este important sa se aleaga jocuri educative adecvate varstei copilului. Sub 3 ani, nu are rost sa se aleaga un joc cu numere sau litere. In schimb sunt recomandate cele care ajuta la dezvoltarea invatarii fundamentale, cum ar fi abilitatile motorii.

De preferat sunt jocurilor educationale modulare usor de combinat

Copiii iubesc jocurile modulare. Se vor plictisi rapid de un joc care poate fi folosit doar intr-un singur fel. Unele jocuri pot fi de asemenea deturnate. Cu un joc de masa, de exemplu, copilul va putea folosi figurinele intr-un alt context si, astfel, isi va dezvolta imaginatia si creativitatea.

Indiferent ce jocuri educative vor alege parintii pentru copilul lor, trebuie sa aiba in vedere beneficiile pe care acestea le au asupra unei cresteri sanatoase si echilibrate. Copiii au o imaginatie fascinanta, flexibilitate si o putere incredibila de adaptare, iar un parinte va fi placut surprins de fiecare data cand va avea ocazia sa observe aceste lucruri.