Cum alege plita pentru gatit

In zilele noastre este mult mai greu sa alegi cea mai buna plita datorita numarului mare de modele existente pe piata.

Plita pentru gatit nu se alege la intamplare deoarece reprezinta un aparat electrocasnic esential alaturi de frigider. De aceea, in acest articol venim cu toate criteriile de care trebuie sa tii cont in alegerea unei plite pentru gatit.

In zilele noastre este mult mai greu sa alegi cea mai buna plita datorita numarului mare de modele existente pe piata. Exista doua tipuri de plite pentru gatit – electrica si pe gaz.

In alegerea unei plite pentru gatit trebuie sa tinem cont de principalele caracteristici care fac dintr-o plita una utila si de calitate. Calitatea materialelor, tipul de alimentare, dimensiunea, numarul de arzatoare, acestea ar fi principalele caracteristici de care trebuie sa tii cont.

  • Arzatoarele

Placa de gatit cu 3 arzatoare, 4 arzatoare sau 5 arzatoare? Exista de toate pentru toate nevoile si cerintele. O plita dotata cu 4 sau 5 arzatoare ar fi cea mai buna alegere deoarece ne permite sa gatim mai multe feluri de mancare in acelasi timp. O astfel de plita este in egala masura utila pentru o famile alcatuita din patru persoane. Pentru un cuplu, o placa pentru gatit cu 3 arzatoare este mai mult decat suficienta.

  • Puterea

Locuintele racordate la gaz dispun de un avantaj de necontestat – gatitul se produce mai repede deoarece flacara se aprinde si produce caldura imediat dupa pornirea arzatorului. In ceea ce priveste puterea, trebuie sa stii ca poti opta pentru o plita cu tripla coroana care permite atingerea unei puteri de 5,5 kW. O intensitate perfecta de altfel pentru gatitul la wok de exemplu.

  • Materialele din care este realizata plita pentru gatit

Trebuie sa alegi o plita realizata din materiale de calitate pentru a avea siguranta ca aceasta nu se deterioreaza in timp si ca se curata usor. Otel inoxidabil, sticla sau o sticla in combinatie cu ceramica acestea sunt cele mai recomandabile materiale.

  • Functiile plitei pentru gatit

Trebuie sa te asiguri de faptul ca plita pe care o alegi dispune de functiile pe care tu le consideri utile. Aprindere electrica pentru plitele pe gaz, indicator de caldura reziduala, functia de power management sau de power bust, detector de vase, sunt principalele functii de care trebuie sa tii cont.