Cladirile de birouri – un nou boom pe piata imobiliara
In ultimii ani, constructia cladirilor de birouri a cunoscut o adevarata crestere, ritmul acesta mentinandu-se la fel de alert chiar si in prezent.
In ultimii ani, constructia cladirilor de birouri a cunoscut o adevarata crestere, ritmul acesta mentinandu-se la fel de alert chiar si in prezent. In Bucuresti, spre exemplu, majoritatea oamenilor lucreaza la un birou asa ca este nevoie de o intreaga cladire de birouri pentru ca acestia sa isi desfasoare activitatea intr-un mod cat mai placut.
Conform studiilor de specialitate se estimeaza o crestere de pana la 3.000 de angajati a numarului celor care isi desfasoara activitatea in birourile moderne din nordul capitalei. Nevoia de forta de munca este mare in Romania asa ca in fiecare zi se angajeaza noi si noi oameni.
In ultimii 6 ani, s-au construit unele dintre cele mai frumoase si mai impunatoare cladiri de birouri din capitala.
Zona de nord s-a transformat intr-un adevarat furnicar devenind centrul de desfasurare al activitatii pentru marile companii nationale.
Sytower Building este fara doar si poate cea mai impresionanta constructie avand in vedere faptul ca este si cea mai inalta. Designul este unul unic pe piata imobiliarelor ceea ce a adus un plus de originalitate. In primul an de la terminarea cladirii, cele 37 de etaje au fost date complet in folosinta unora dintre cele mai importante companii.
Viata intr-o multinationala este destul de interesanta avand in vedere numarul mare de angajati. Patronii iau in calcul si acest aspect in momentul in care aleg un nou sediu. Exista cladiri mult mai aerisite care permit angajatilor sa aiba propriul lor birou asa cum sunt cele din zona centrala (Piata Victoriei-Charles de Gaulle), dar exista si cladiri aglomerate unde activitatea se desfasoara intr-un open space. Cladirile de birouri din zona Pipera insumeaza 63% din numarul total al angajatilor care lucreaza intr-un astfel de mediu.
Pentru a atrage tot mai multi clienti, dezvoltatorii au inteles nevoia corporatistilor de a avea la indemana diverse facilitati asa ca aleg sa diversifice serviciile oferite. Unele cladiri de birouri au spatii comerciale unde angajati pot lua masa, in vreme ce altele au inchiriat etajele superioare companiilor care desfasoara activitati sportive. Timpul petrecut la birou este in medie de 9-10 ore pe zi asa ca angajatul are nevoie ca lucrurile importante sa fie cat mai aproape de el pentru a-si organiza mult mai bine timpul.