Analgezice naturale pentru combaterea durerii

Natura ofera oamenilor o multitudine de produse cu efecte antimicrobiene deosebit de puternice, antiinflamatoare si analgezice naturale

Natura ofera oamenilor o multitudine de produse cu efecte antimicrobiene deosebit de puternice, antiinflamatoare si analgezice naturale. Avantajele acestora sunt multiple: au efecte rapide si fara reactii adverse (atat de frecvente ca in cazul medicamentelor clasice).

Curcuma, si mai precis curcumina pe care o contine, este bine cunoscuta de secole in medicina din Orientul Indepartat. Datorita proprietatilor care sustin sistemul digestiv si vindecarii ranilor, aceasta a fost si este un ingredient indispensabil atat al alimentelor, cat si al medicamentelor.

Curcuma ajuta la combaterea inflamatiilor din mucoasa stomacului si a intestinelor prin sustinerea secretiei de gastrina, care stimuleaza si imbunatateste procesele care au loc in sistemul digestiv. In plus, turmericul creste fluxul sanguin si creste secretia de pepsina si acid clorhidric pentru a proteja stomacul de inflamatia gastrica.

Inflamatia stomacului poate slabi mucoasa stomacului si a intestinelor, ceea ce duce la formarea bolii ulcerului peptic.

Proprietatile antioxidante ale curcuminei ajuta la combaterea inflamatiei in organism, in special la nivelul articulatiilor, si reduc simptomele bolilor bacteriene si virale.

Capsaicina

Capsaicina continuta in ardeiul iute actioneaza asupra terminatiilor nervoase intr-un mod care reduce formarea neuropeptidelor, care sunt responsabile pentru senzatia de durere in timpul durerilor de cap sau a migrenelor.

Capsaicina este utilizata in medicina ca „pansament de incalzire” pentru locurile afectate de dureri reumatice, neuropatice, artritice si musculare. Capsaicina are puternice proprietati antiinflamatorii, ceea ce are ca rezultat reducerea sinuzitei dupa ingestie.

In plus, este un agent antimicrobian natural care combate focarele de bacterii si virusi. Capsaicina poate fi utilizata pentru curatarea ranilor si pentru a le proteja de efectele microbilor. Actiunea naturala reduce nivelul substantelor responsabile de transmiterea semnalului durerii catre centrul nervos, ceea ce contribuie la imbunatatirea bunastarii consumatorului.

Valeriana

Senzatiile de durere nu trebuie sa fie doar fizice. Starea proasta, hipersensibilitatea, epuizarea, lipsa somnului sau senzatia de neputinta afecteaza negativ intregul corp. Functionarea slabita a sistemului nervos central contribuie la susceptibilitatea crescuta la durere.

Valeriana este utilizata medicamentos ca sedativ. Substantele active continute in planta contribuie la relaxarea mentala si reduc susceptibilitatea la stres si stimuli de durere.

Valeriana ajuta la reducerea simptomelor durerii in timpul migrenelor sau menstruatiei, datorita proprietatilor sale vasodilatatoare.