In ce regiune a Frantei sa mergi?

Regiunea Auvergne-Rhône-Alpes este o destinatie excelenta pentru iubitorii de peisaje montane, drumetii in aer pur, spa-uri si senzatii tari. Este, de asemenea, o regiune care are un patrimoniu remarcabil

Franta este o regiune plina de locuri de renume international. Are un patrimoniu incredibil de bogat, o multitudine de peisaje naturale, situri istorice clasificate si o activitate culturala plina de culoare.

Si apoi, pozitia sa geografica ii confera o diversitate care permite vizitatorilor sa schimbe planurile de vacanta in Franta de la un an la altul: linii de coasta cu plaje insorite, munti cu varfuri inzapezite, peisaje colorate – totul decorat cu castele medievale, orase, sate si festivaluri. Fara a uita gastronomia franceza, care singura este suficienta pentru o calatorie.

Iata, asadar, cateva atractii turistice ale regiunilor franceze.

Regiunea Auvergne-Rhône-Alpes

Regiunea Auvergne-Rhône-Alpes este o destinatie excelenta pentru iubitorii de peisaje montane, drumetii in aer pur, spa-uri si senzatii tari. Este, de asemenea, o regiune care are un patrimoniu remarcabil.

Regiunea Bretania

Regiunea Bretania are peisaje contrastante, formate din plaje, stanci, golfuri, mlastini si orase medievale. A descoperi Bretania inseamna a descoperi istoria, monumentele sale istorice, traditiile celtice si folclorul sau, in ritmul muzicii si al gastronomiei sale.

In ceea ce priveste gastronomia, cidrul, clatitele, fructele de mare si produsele de patiserie traditionale vor incanta papilele gustative.

Regiunea Corsica

Aceasta insula mediteraneana are intreaga gama de reliefuri, munti, canioane, paduri si plaje paradisiace. Un pamant al traditiilor si aventurii, care este mandria locuitorilor sai.

De la nord la sud si de la est la vest, de la malul marii pana la inima tarii, aceasta insula are atat de multe de oferit incat vizitatorii nu se vor plictisi de ea. A treia insula ca marime din vestul Mediteranei, dupa Sicilia si Sardinia, patrimoniul natural al Corsei a fost incredibil de bine conservat.

Regiunea Ile-de-France

In centrul micii regiuni Ile de France sunt Paris si Sena. Orasul luminilor, destinatia numarul 1 a lumii, este plin de comori stralucitoare. Imprejurimile capitalei sunt alcatuite dintr-o suburbie din apropiere, uneori burgheza, alteori populara, alcatuita din peisaje foarte urbane, dar si din colturi rurale, castele si imense spatii verzi.

Exista o multime de lucruri de vazut la Paris. Monumente istorice sau moderne, cartiere cu farmece inimitabile, spatii culturale infloritoare, paduri si gradini, alei pentru plimbari, cafenele, terase – toate acestea sunt atractii de care turistii nu se vor putea satura.