Tipuri de dureri de cap si ce ascund ele
Conform studiilor realizate de National Headache Foundation, durerile de cap reprezinta principalul motiv pentru care oamenii pot lipsi zile intregi de la serviciu sau de la alte indatoriri importante, iar 28 de milioane de persoane din Statele Unite ale Americii sufera de astfel de probleme.
Oricine a avut la un moment dat dureri de cap. Unele persoane prezinta astfel de afectiuni cand sunt obosite, altele dupa ce au facut exercitii fizice intense, unele cand nu au baut suficiente lichide, altele chiar ca urmare a presiunii atmosferice etc. Conform studiilor realizate de National Headache Foundation, durerile de cap reprezinta principalul motiv pentru care oamenii pot lipsi zile intregi de la serviciu sau de la alte indatoriri importante, iar 28 de milioane de persoane din Statele Unite ale Americii sufera de astfel de probleme.
Totusi, cauzele pentru care apar durerile de cap sunt multiple si variate, de la simptomele premenstruale pana la raceli sau gripe si, in cazuri foarte grave, chiar diverse forme de meningita. Iar in momentul in care se manifesta aceste dureri este destul de greu pentru suferinzi sa realizeze care este cauza si cum ar trebui sa actioneze in astfel de situatii.
Durerile cauzate de sinusuri apar, de obicei, in momentul in care acestea sunt inflamate sau blocate. De multe ori apar dureri chiar si in jurul nasului sau al ochilor si acestea se intensifica atunci cand corpul sta in pozitie orizontala. Cele mai comune cauze sunt reactiile alergice, tumorile sau infectiile. In functie si de cauzele care au provocat aparitia durerilor, simptomele pot fi unele asemanatoare chiar cu o migrena.
Durerile de cap care se simt ca strangerea unui cleste au o intensitate destul de mare si apar chiar de cateva ori pe zi, fiind urmate de pauze de aproximativ 6 luni. De obicei, acest tip de durere apare din senin si afecteaza doar o singura parte a capului la care se adauga nasul infundat sau ochii rosii. Cele mai comune zone in care apar sunt cele de sub ochi si tamplele. In general, acest tip de durere apare cam o singura data pe zi si cam in acelasi interval orar in fiecare zi.
Migrenele se simt ca o aplicare a unei presiuni constante asupra unei zone si includ o senzatie asemanatoare aceleia de pulsare intensa a sangelui. Ele sunt, de obicei, insotite de ameteala, senzatii de voma si sensibilitate la lumina puternica si la zgomot tare. Migrenele pot avea durata de la cateva minute pana la o ora, in general o data pe zi. Unele persoane pot avea senzatia ca vad puncte sau lumini si ca nu mai simt mirosuri sau gusturi. In consecinta, migrenele lasa in urma lor o senzatie de oboseala puternica si incapacitate de concentrare.