Uleiuri esentiale care te pot ajuta sa scazi febra

Exista cateva uleiuri interesante, care au proprietati excelente pentru tratarea febrei si care trebuie luate in considerare atunci cand starea de sanatate se inrautateste.

Uleiuri esentiale care te pot ajuta sa scazi febra

Considerata a fi un raspuns normal din partea organismului atunci cand ceva nu este in regula, febra este un factor care atrage atentia asupra unei probleme mai grave. Adultii care observa la un moment dat ca au temperatura corpului mai mare decat ar trebui sa fie foarte atenti si sa foloseasca produse de calitate, cu ajutorul carora sa se simta din nou in forma. De exemplu, exista cateva uleiuri interesante, care au proprietati excelente pentru tratarea febrei si care trebuie luate in considerare atunci cand starea de sanatate se inrautateste.

Uleiuri de busuioc

Uleiurile de busuioc trebuie sa fie nelipsite din orice casa, intrucat ajuta la reducerea febrei intr-un timp foarte scurt. Avand in vedere ca este vorba despre produse realizate dintr-o planta naturala foarte bogata in vitamin, uleiurile au proprietati puternice antiinflamatorii, indiferent daca adultii sau copiii se confrunta cu inflamatii acute sau cronice. Ca metoda de utilizare, uleiurile trebuie folosite astfel: se adauga 5 picaturi de ulei intr-un mojar si se amesteca foarte bine cu o lingurita de ulei de jojoba. Mixul rezultat trebuie aplicat cu grija pe ceafa, dar si pe picioare. Procedeul trebuie repetat de 3 ori pe zi, timp de pana la 5 zile.

Uleiuri de menta

Menta este o planta perena, de culoare verde, care ajuta la tratarea problemelor de colon, dar si la reducerea febrei, precum si la indepartarea infectiilor respiratorii. Uleiurile realizate din aceasta planta sunt excelente pentru cei care se confrunta cu stari delicate de sanatate si care nu vor sa apeleze la tratamente medicamentoase. Ideal este ca adultii sa puna 5 picaturi de ulei de menta pe un prosop curat, iar apoi sa il aplice pe ceafa pentru cel putin 10 minute.

Uleiuri de cuisoare

Intrucat cuisoarele contin fenoli, moterpene, dar si alte tipuri de substante care au capacitatea de a produce efecte antioxidante, uleiurile obtinute din aceste plante sunt excelente pentru reducerea febrei. Mai mult, ele pot fi folosite inclusiv la copiii foarte sensibili, care nu au inca organismul si sistemul imunitar suficient de bine dezvoltate.