Cum contribuie implanturile dentare la sanatatea generala

Potrivit implantologiesector4.ro , implanturile dentare contribuie la mentinerea aspectului placut al fetei. In momentul in care maxilarul incepe sa se deterioreze din cauza dintilor lipsa, de multe ori fata isi va modifica aspectul.

Cum contribuie implanturile dentare la sanatatea generala

Un numar tot mai mare de pacienti apeleaza la implanturi dentare in Bucuresti sau in alte orase din tara, datorita faptului ca acestea sunt cea mai buna solutie pentru a inlocui dintii lipsa. Implanturile dentare ofera o serie de benefici majore pentru sanatate in general.

Beneficii implanturi dentare

Avand implanturi dentare, oasele maxilarului se mentin in forma. In cazul pacientilor cu punti fixe, de cele mai multe ori apare deteriorarea osoasa a maxilarului. Acest lucru se intampla deoarece osul nu primeste o stimulare corespunzatoare, in lipsa unei radacini. La fel se intampla si cu protezele care nu sunt mentinute pe implant. Cu cat trece mai mult timp inainte de aplicarea unui implant, cu atat este mai probabil ca maxilarul sa nu mai fie suficient de solid pentru a sustine un implant si va fi necesara o grefa osoasa, ceea ce va creste costurile interventiei.

Persoanele cu implanturi nu trebuie sa mai suporte disconfortul unei proteze. Multi oameni se plang de o mare varietate de complicatii generate de proteza. Proteza se misca, apar dureri la nivelul cavitatii bucale, buzele nu se aliniaza corect si exista anumite restrictii alimentare. In cazul implanturilor dentare, toate aceste inconveniente dispar. In plus, nu trebuie neaparat sa fie facute implanturi dinte cu dinte, pentru ca exista si solutii in care dintii de pe o arcada se sustin pe numai patru implanturi.

Potrivit implantologiesector4.ro , implanturile dentare contribuie la mentinerea aspectului placut al fetei. In momentul in care maxilarul incepe sa se deterioreze din cauza dintilor lipsa, de multe ori fata isi va modifica aspectul. Acest lucru ar putea face o persoana sa arate mai in varsta decat este de fapt. Acesta este motivul pentru care persoanele cu proteze dentare se plang adesea ca au buzele mai subtiri sau pometii cazuti. Implanturile dentare asigura, totodata, si stimularea de care osul are nevoie pentru a se mentine in forma.

Implantologia implica si echipamente de imagistica digitala foarte avansate, programe de tipul 3D CAD/CAM, masini de frezat pentru restaurarile ceramice si aparate pentru tomografie computerizata. Stomatologii care folosesc cele mai recente tehnologii pentru implant pot arata pacientilor rezultatele finale, inainte de a incepe efectiv tratamentul.

Implanturi dentare | implanturi dentare in Bucuresti | implantologiesector4.ro

implanturi dentare

Implanturile sunt cele care, pe termen lung, se vor dovedi o investitie exceptionala. Chiar daca, initial, sunt mai scumpe decat o proteza dentara, in realitate, protezele trebuie schimbate periodic, ceea ce, in cazul unui implant bine intretinut, nu se va intampla.

In plus, adaugand si beneficiile pentru sanatatea generala si faptul ca oasele maxilarului se conserva, devine evident un alt mare avantaj, specific exclusiv implanturilor dentare.