Informatica este studiul structurii, comportamentului si interactiunilor de sisteme computationale naturale si proiectate. Aceasta studiaza reprezentarea, prelucrarea si comunicarea informatiilor in sisteme naturale si proiectate. Notiunea centrala este transformarea informatiei, fie prin calcul, fie prin comunicare, fie prin organisme sau artefacte. Intelegerea fenomenelor informationale permite avansuri tehnologice. La randul sau, progresul tehnologic solicita ancheta stiintifica. Stiinta informatiei si ingineria sistemelor informatice se dezvolta manual, fiind disciplina emergenta care le combina pe cele doua.
Atat in sistemele naturale, cat si in cele artificiale, informatiile se desfasoara pe mai multe niveluri, variind in functie de mediu. Este caracteristic faptul ca informatiile transmise la niveluri superioare sunt reprezentate de procese informationale la niveluri inferioare. Fiecare dintre acestea este obiectul adecvat de studiu pentru unele discipline de stiinta sau inginerie. Informatica urmareste sa dezvolte si sa aplice fundatii teoretice si matematice ferme pentru caracteristici comune tuturor sistemelor computationale.
In incercarea sa de a explica fenomenele, stiinta progreseaza prin definirea, dezvoltarea, critica si rafinarea noilor concepte. Informatica este in curs de dezvoltare a conceptelor fundamentale ale comunicarii, cunostintelor, datelor, interactiunii si legarea acestora de fenomene precum calculul, gandirea si limba.
Scopul informaticii este acela de a prelucra informatii cu ajutorul calculatorului. In cadrul acestei stiinte, informatiile sunt reprezentate si organizate cu ajutorul algoritmilor calculatorului. Acesta este cel mai important instrument de lucru, insa pentru a functiona are nevoie de programe. Totalitatea programelor care permit functionarea unui sistem de calcul este denumita software.
Informatica ofera o gama enorma de oportunitati. Una dintre provocari este aceea de a determina cat de departe si in ce conditii, teoriile procesarii informatiilor in dispozitive artificiale pot fi aplicate sistemelor naturale. A doua provocare este de a determina in ce masura principiile derivate din sistemele naturale sunt aplicabile dezvoltarii de noi tipuri de sisteme proiectate. A treia provocare este de a explora multe moduri in care sistemele informatice artificiale pot ajuta la rezolvarea problemelor cu care se confrunta omenirea si ajuta la imbunatatirea calitatii vietii.
Anticariat in Bucuresti | PrintreCarti.ro
Pentru a intra in tainele informaticii este nevoie de mult studiu teoretic, impreuna cu aplicatiile practice. La anticariatul Printre Carti puteti gasi multe carti in domeniu. Pentru a le comanda, accesati https://www.printrecarti.ro/ si bucurati-va de reduceri! Desi este un anticariat in Bucuresti, se fac livrari in toata tara, deci indiferent unde va aflati, puteti comanda cu incredere!