Cauzele extractiei dentare si ingrijirea ulterioara

Aici veti avea parte de cele mai bune implanturi dentare din sector 6, rezultatele fiind peste asteptari. Accesati site-ul https://plazadent.ro/ pentru a cunoaste mai bine echipa si toate serviciile oferite in cabinet!

Daca aveti o sensibilitate crescuta la nivelul unui dinte, in urma unei examinari, este posibil sa fiti supus extractiei. Extractia simpla permite medicului dentist sa inlature dintele afectat in siguranta, fara a fi nevoie de efectuarea unei interventii chirurgicale majore.

In multe cazuri, extractia simpla poate ameliora durerea sau poate fi o pregatire pentru un alt tratament cosmetic sau de restaurare. Medicul poate recomanda extractia in caz de:

  • Parodontita avansata care a determinat slabirea radacinii dintelui.

  • Dinte de lapte care nu cade si afecteaza aparitia dintilor permanenti.

  • Pregatirea pacientului pentru tratamentul ortodontic.

  • Dinte fracturat sau deformat.

  • Carii dentare ce nu pot fi tratate endodontic.

Ca masura de precautie, stomatologul va solicita o radiografie a dintelui afectat si a celor din vecinatate pentru a planifica procedura. Odata ce este determinata metoda de extractie, pacientul beneficiaza de anestezie locala pentru a preveni orice senzatie de durere din timpul procedurii.

Apoi, dentistul foloseste instrumente specifice pentru a slabi ligamentele dintelui si tesutul gingiei de la baza dintelui. In cele din urma, se utilizeaza un cleste pentru a misca usor dintele pana cand se detaseaza de ligamentele care il ataseaza la tesutul gingiilor. Uneori, dintele poate fi rezistent la extractie, deci trebuie sfaramat in bucati mici pentru a fi indepartat eficient.

Dupa terminarea extractiei, in cavitate se plaseaza un tampon de tifon, iar pacientul trebuie sa mentina o presiune prin muscare. Daca este necesar, dentistul va face cusaturi langa cavitatea rezultata in urma extractiei.

De foarte multe ori, oamenii evita sa faca extractii de frica durerii, insa metodele actuale de anestezie sunt atat de eficiente, incat disconfortul va aparea abia dupa 3-4 ore de la extractie. Urmand protocolul recomandat de medic, cu antiinflamatoare si calmante, este posibil ca durerea nici sa nu apara, mai ales la persoanele rezistente la durere.

Implanturi dentare din sector 6 | plazadent.ro

implanturi dentare din sector 6

Mai mult decat atat, dintele lipsa poate fi inlocuit cu un implant dentar. Pentru oricine doreste implant dentar in Bucuresti, trebuie neaparat sa se adreseze specialistilor de la Plaza Dent. Aici veti avea parte de cele mai bune implanturi dentare din sector 6, rezultatele fiind peste asteptari. Accesati site-ul https://plazadent.ro/ pentru a cunoaste mai bine echipa si toate serviciile oferite in cabinet!