Ingrasaminte chimice vs Ingrasaminte organice

Intrebati un experimentat intr-ale agriculturii daca prefera ingrasaminte organice sau chimice si aveti sanse sa declansati o dezbatere plina de viata; Ingrasaminte chimice vs ingrasaminte organice?

Intrebati un experimentat intr-ale agriculturii daca prefera ingrasaminte organice sau chimice si aveti sanse sa declansati o dezbatere plina de viata; Ingrasaminte chimice vs ingrasaminte organice? . Cu toate acestea, daca ati putea intreba plantele, s-ar putea sa aveti surpriza ca acestea sa nu faca diferenta intre cele doua tipuri de ingrasaminte pentru ca pana la urma, nutrientii sunt nutrienti.

Ingrasaminte chimice vs Ingrasaminte organice | regalfermierul.ro

Ingrasaminte chimice vs Ingrasaminte organice

Exista diferente semnificative intre ingrasamintele organice si chimice in ceea ce priveste disponibilitatea nutrientilor si efectele pe termen lung asupra soiului, plantelor si mediului. Dar cum sa decideti care este mai potrivit cand sunt atatea variante?

In primul rand, terminologia poate fi confuza, deoarece etichetele jongleaza in jurul cuvintelor precum „organic”, „natural”, „anorganic”, „chimic”, „sintetic”, „artificial” si altele. Vestea buna este ca alegerea poate fi redusa la ingrasaminte organice sau chimice.

In spatele etichetelor pe care scrie ca produsul este „ecologic” sau „natural” sta, de fapt, ideea ca produsul este minim procesat si ca substantele nutritive nu sunt extrase si rafinate, raman in forma lor naturala. In cazul fertilizatorilor, „organic” nu se refera la standardele de procesare! Ingrasamintele organice sunt de obicei facute din deseuri de plante, animale sau minerale sub forma de pudra. Exmplele includ gunoi de grajd, compost, dar si faina de oase sau diverse seminte. Ele sunt vandute ca produse de revitalizare a solului, nu ca ingrasaminte, deoarece cantitatea de nutrienti este greu de garantat.

Printre avantajele ingrasamintelor organice, in plus fata de eliberarea nutrientilor in procesul de descompunere, acestea imbunatatesc structura solului si sporesc capacitatea acestuia de a mentine apa si nutrienti. De-a lungul timpului, ingrasamintele organice vor face ca solul sa fie sanatos, mediu prielnic pentru dezvoltarea unor plante puternice. De asemenea, ingrasamintele organice sunt regenerabile, biodrgradabile, durabile si ecologice.

De cealalta parte a baricadei se afla ingrasamintele chimice, denumite anorganice, sintetice sau artificiale, care sunt rafinate si imbunatatite cu nutrienti chimici. Aceste produse pot fi frabricate din produse petroliere, roci sau chiar din surse organice. Pretul mic si actiunea imediata asupra plantelor face din aceste produse, preferatele agricultorilor.

Regal Fermierul este un magazin in care puteti gasi atat ingrasaminte organice, cat si ingrasaminte chimice complexe. Accesand https://www.regalfermierul.ro veti putea consulta produsele disponibile in stoc si preturile acestora!