Riscurile care ar putea aparea la achizitia de calculatoare second hand

Daca doriti sa achizitionati calculatoare, laptopuri sau monitoare sh, nu trebuie decat sa accesati www.it-sh.ro, sa gasiti produsul dorit si sa-l comandati!

Achizitionarea de calculatoare second hand este o modalitate excelenta de a economisi bani. Din pacate, aceasta vine cu un set unic de riscuri la care cumparatorii trebuie sa aiba grija!

Cu produsele second hand, calitatea generala depinde intotdeauna de modul in care le-a tratat proprietarul anterior. Ca atare, computerele la mana a doua ar putea fi extrem de bine ingrijite si functionale 100% sau ar putea ascunde surprize neplacute.

Putini oameni care decid sa vanda un produs folosit sunt rau intentionati, insa pentru a fi in siguranta, iata cateva dintre riscurile la care va puteti astepta!

Daca proprietarul anterior doreste sa va monitorizeze navigarea pe internet, este posibil sa instaleze un keylogger pentru a urmari exact ce tastati. Acest program va transmite tot ceea ce tastati, inclusiv numele de utilizator si parolele. Cu siguranta, nimeni nu instaleaza acest program fara vreun interes. Din aceeasi categorie fac parte si programele Spyware. Dat fiind faptul ca odata ce dispozitivul este vandut si nu se stie unde anume va ajunge ulterior, nu are nicio relevanta o astfel de aplicatie.

Este foarte posibil ca proprietarul anterior sa fi descarcat fisiere ilegale pe hard-disk, cum ar fi filmele torrent. La vanzare, posibil sa fi sters toate fisierele crezand ca e suficient pentru a curata hardul dar, din pacate, stergerea nu e o solutie. Acestea ar putea fi restaurate mai ales daca nu a existat prea multa activitate pe disc, lucru care ar putea pune in dificultate utilizarea generala a computerului. O resetare ar fi de ajuns pentru a scapa de probleme.

Calculatoare second hand | monitoare sh | it-sh.ro

calculatoare second hand

Toate aceste probleme pot exista doar la nivel declarativ daca angajatii magazinului in care ajung dispozitivele isi vor face bine treaba si vor curata in amanunt fiecare laptop sau calculator. De obicei, la IT-SH totul se intampla ca la carte, angajatii se ocupa in detaliu de fiecare dispozitiv, iar cand il scot la vanzare acesta este complet gol si pregatit pentru un nou utilizator. Programele performante de curatare, dar si atentia sporita, fac ca toate produsele sa fie pregatite pentru a intra in posesia unor noi utilizatori.

Daca doriti sa achizitionati calculatoare, laptopuri sau monitoare sh, nu trebuie decat sa accesati www.it-sh.ro, sa gasiti produsul dorit si sa-l comandati!