Remedii naturiste pentru tuse bune pentru copii

Pentru aplicarea corecta a unui tratament naturist trebuie inteles mai intai ce fel de tuse se trateaza: productiva, seaca, convulsiva. Apoi, trebuie analizate beneficiile fiecarui tip de tratament, cum se administreaza si cum este acceptat de copil.

Cele mai folosite remedii naturiste pentru tuse sunt la indemana

Remedii naturiste pentru tuse

 

Siropul de ridichie neagra ajuta la vindecarea tusei seci si a celei productive.

Mod de preparare: Se spala o ridichie neagra, se scobeste la capatul cu frunze astfel incat sa poata fi umpluta cu o lingura de miere de albine (de preferat de tei). Ridichia se aseaza intr-o cana sau un bol astfel incat sa nu se rastoarne. In 8-10 ore, ridichia va lasa un sirop care se poate administra 3-4 lingurite /zi. Scobitura se reumple cu miere pana cand ridichia incepe sa se stafideasca.

Siropul de ceapa este foarte bun pentru tusea productiva si pentru fluidizarea flegmei.

Mod de preparare: Se taie o ceapa mai mare sau doua mai mici in bucati marunte. Se adauga 2 linguri de apa si 3 linguri de miere (sau zahar). Se lasa amestecul intr-un bol de sticla sau ceramica acoperit, langa o sursa de caldura. Dupa 2-3 ore se formeaza siropul care se poate administra de 3 ori/ zi.

Lamaia este deja cunoscuta pentru efectele benefice datorate continutului de vitamina C. Ceaiul de lamaie cu miere are efect revigorant si calmant. Se poate consuma doar siropul de lamaie cu miere, fara apa, de cateva ori / zi.

Usturoiul poate fi consumat direct sub forma de mujdei, ajutand la cresterea imunitătii si la tratarea racelii sau amigdalitei, dar si consumat sub forma de mirodenie la mancare. Se recomanda consumul de 2-3 ori pe saptamana, tinand cont ca este un antibiotic natural si are rol important in tratarea bolilor virale.

Tusea este asadar un mecanism bun prin care organismul se apara. Scopul nu este sa se stopeze tusea copilului, ci sa se amelioreze starile de disconfort, ajutand la eliminarea rapida a mucusului, la fluidizarea respiratiei si la cresterea imunitatii organismului.