Remedii pentru dureri de cap

Daca suferiti de dureri de cap, nu sunteti singurii. Foarte multa lume se confrunta cu migrene si dureri de cap regulate.

Daca suferiti de dureri de cap, nu sunteti singurii. Foarte multa lume se confrunta cu migrene si dureri de cap regulate. Spre deosebire de migrena, durerea de cap nu este o afectiune neurologica. Este un simptom al stresului, al unei boli sau al unui stil de viata nesanatos, cum ar fi alimentatia sau dormitul. Durerea tipica de cap se simte in jurul umerilor, din spatele gatului si se termina ca o banda stransa pe partea din fata a capului. Poate dura de la 15 minute la trei ore. Sau poate aparea la fiecare trei zile si poate dura intre sase si opt saptamani.

Cateva remedii pentru dureri de cap

Remedii pentru dureri de cap

Mesele regulate, mentinerea unui program adecvat de somn, consumul moderat de alcool si consumul a doi litri de apa pe zi ajuta la reducerea sau chiar la eliminarea durerilor de cap.

Cele trei principale uleiuri esentiale care ajuta la ameliorarea durerilor de cap sunt uleiul de musetel, Clary Sage si uleiul de lavanda. Atunci cand aceste uleiurile esentiale se folosesc in organism sau se adauga la baie, sunt infuzate in fluxul sanguin. Pe masura ce intra in sistemul de circulatie, actioneaza ca un analgezic natural. De asemenea, sunt benefice pentru sistemul olfactiv si caile nazale. Cand inspirati aroma uleiurilor, acest lucru declanseaza sistemul nervos central actionand asupra proprietatii uleiului.

Uleiul de musetel: Actioneaza ca un antiinflamator eficient si relaxant muscular.

Uleiul de lavanda: Cand este infuzata in sange, lavanda actioneaza ca un eliberator natural al durerii.

Clary Sage: bun pentru hipertensiune, Clary Sage incetineste ritmul cardiac, scade tensiunea arteriala si previne orice acumulare de tensiune.

Cum le utilizati

Se toarna sase pana la opt picaturi de ulei esential intr-o baie fierbinte. Stati in apa astfel preparata 20 de minute. Uleiurile esentiale pot fi foarte puternice – nu le folositi daca sunteti gravida.

Pentru masaj, adaugati doua picaturi de ulei esential la cinci mililitri de ulei de migdale dulci.

Masajul scalpului: Folosind varful degetelor, aplicati un masaj de frecare in jurul scalpului. Acest lucru ajuta la slabirea tensiunii muschilor.

Masajul fruntii: Plasati degetele indicatoare ale fiecarei maini la podului nasului – exact unde se intalnesc sprancenele. Apasati puternic. Aplicand presiune constanta, lucrati cu degetele peste zona sprancenelor. Acest tip de masaj distruge toxinele si ajuta la eliberarea oricarei dureri din jurul craniului.