Recomandari utile pentru intretinerea aparatului dentar

Sfaturi pentru toata durata purtarii aparatului ortodontic

Intretinerea aparatului dentar

Purtarea unui aparat dentar poate fi dificila, mai ales la inceput, atunci cand pacientii nu sunt obisnuiti inca si uita de faptul ca intreaga cavitate bucala trece printr-o etapa noua. Pentru ca totul sa devina mai usor, exista cateva recomandari utile pentru intretinerea aparatului dentar, astfel incat comoditatea sa revina.

  • Primele zile

Imediat dupa aplicarea aparatului dentar urmeaza perioada cea mai dificila pentru pacienti. Intrucat acestia nu sunt obisnuiti inca, s-ar putea sa simta un usor disconfort. Specialistii recomanda consumul de alimente mai moi, care sa aiba o textura usoara, aproape lichida. De asemenea, orice produs consumat trebuie intai taiat in cubulete mici, pentru a nu forta dintii. Nu in ultimul rand, mestecatul trebuie sa se intample incet si cu atentie!

  • Sfaturi pentru toata durata purtarii aparatului ortodontic

Specialistii de la cel mai bun cabinet stomatolog din sectorul 3 recomanda pacientilor sa evite consumul de alimente lipicioase sau caramelizate in timp ce poarta aparatul dentar. Acestea s-ar putea lipi de bracketi si, in cel mai rau caz, sa-i dezlipeasca. De asemenea, este recomandat sa se evite dulciurile sau sa se micsoreze portiile. Nici bauturile cu acid sau cele facute din fructe nu sunt indicate pentru persoanele care poarta aparat dentar.

  • Modificarea igienei orale

Chiar daca unii oameni poarta aparat dentar, asta nu inseamna ca trebuie sa renunte la periajul zilnic. Trebuie luat in calcul insa faptul ca periuta trebuie sa fie una mai moale decat inainte, iar periajul trebuie sa aiba loc de cel putin trei ori pe zi. Specialistii de la clinica stomatologica sector 3 recomanda pacientilor utilizarea unei paste de dinti cu fluor, care sa ajute la reducerea posibilitatii de aparitie a cariilor si, in plus, sa nu renunte la ata dentara.

  • Consultatii frecvente

Este recomandat ca cei ce poarta aparat dentar sa mearga la stomatolog in mod constant. Astfel, pot tine totul sub control mult mai usor. Pentru cei care au nevoie sa faca programari, site-ul www.cabinetstomatolog.ro le sta la dispozitie.