Ficat incarcat cu toxine: 5 simptome

Ficatul este un organ vital - metabolizeaza toxinele ingerate sau produse de organism

Ficatul este un organ vital – metabolizeaza toxinele ingerate sau produse de organism. De aceea, starea buna a ficatului este atat de importanta pentru sanatatea generala a organismului.

Ficatul are abilitati regenerative impresionante. Cu toate acestea, in timp, unele afectiuni cronice pot provoca leziuni ireversibile ale ficatului.

Simptomul clasic al unui ficat plin de toxine este ingalbenirea pielii. Cu toate acestea, apare de obicei atunci cand boala care o provoaca este relativ avansata. Ce alte simptome indica faptul ca ficatul este incarcat cu toxine?

  • Piele iritata

Mancarimea constanta a pielii poate fi unul dintre simptomele ficatului toxic. Una dintre functiile ficatului este de a elibera sarurile biliare prin vezica biliara. Cu toate acestea, daca apare o problema in acest proces, aceasta poate duce la acumularea de saruri biliare in piele si o senzatie constanta de mancarime. Desigur, multe alte conditii de sanatate pot provoca mancarimi ale pielii.

  • Respiratie urat mirositoare

Cele mai multe cazuri de respiratie urat mirositoare apar din cauza problemelor la nivelul gurii, sinusurilor sau urechilor. De asemenea, disfunctia hepatica duce la acumularea de toxine in organism si la excretia lor prin plamani la fiecare expiratie.

  • Transpiratie abundenta

Exista multe motive pentru transpiratia abundenta. In mod surprinzator, ficatul, plin de toxine, este unul dintre ele. Transpiratia abundenta poate fi uneori asemanatoare bufeurilor in timpul menopauzei – acestea apar brusc si provoaca o senzatie de caldura, transpiratie si roseata. Se crede ca o astfel de transpiratie abundenta se poate datora efortului organismului de a elimina toxinele prin transpiratie.

  • Oboseala

Oboseala este primul simptom cel mai frecvent al disfunctiei hepatice. Totusi, oboseala poate fi cauzata de multe alte afectiuni, asa ca pana cand apar alte simptome, este definita ca fiind un simptom al unui ficat plin de toxine. Cantitatea mare de toxine din ficat impiedica activitatea, ceea ce afecteaza negativ multe alte functii din organism. De acolo vine senzatia de oboseala.

  • Urina inchisa la culoare

Cea mai frecventa cauza a urinei intunecate este deshidratarea. Cu toate acestea, daca urina ramane intunecata chiar daca se consuma multa apa, aceasta se poate datora bilirubinei acumulate. Bilirubina este de obicei procesata de ficat prin vezica biliara.

Aceeasi substanta chimica este responsabila pentru culoarea galbena a pielii si a ochilor atunci cand aceasta creste la niveluri extrem de ridicate in organism in timpul insuficientei hepatice avansate.