Exista remedii traditionale pentru anxietate si depresie

Folatul este o vitamina B care se gaseste in legumele cu frunze verzi, fructe, fasole si cereale

Persoanele care se confrunta cu simptome ale depresiei (cum ar fi dificultati de concentrare, sentimente persistente de tristete si scaderea energiei), de obicei, evita sa ceara ajutorul, chiar daca este absolut necesar.

Autotratarea depresiei si evitarea sau intarzierea ingrijirii standard pot avea consecinte grave asupra sanatatii, de aceea este importanta comunicarea cu medicul si respectarea sfaturilor acestuia.

Tipuri remedii traditionale

O serie de studii preliminare sugereaza ca anumite remedii naturale pot oferi beneficii pentru sanatate, asa ca iata cateva exemple de avut in vedere:

  • acizii bogati in Omega3:

Acizii bogati in Omega-3 sunt un tip de grasimi necesare pentru functionarea normala a creierului. Organismul uman nu poate produce astfel de acizi, asa ca acestia trebuie sa fie obtinuti prin alimentatie.

Studiile au asociat depresia cu un aport alimentar scazut de acizi grasi omega-3 si au constatat, de asemenea, ca tarile cu un consum mai mare de peste, cum ar fi Japonia, au o rata mai mica de depresie.

Pestii de apa rece, cum ar fi somonul, sunt cea mai bogata sursa alimentara de acizi grasi omega-3.

  • acidul folic:

Folatul este o vitamina B care se gaseste in legumele cu frunze verzi, fructe, fasole si cereale.

Cercetarile preliminare sugereaza ca un nivel scazut de acid folic poate face ca antidepresivele sa fie mai putin eficiente pentru unele persoane, iar administrarea de acid folic sub forma de supliment poate imbunatati eficienta antidepresivelor pentru unele persoane.

  • activitatile sportive:

Sportul reprezinta una dintre cele mai eficiente si mai putin costisitoare modalitati de imbunatatire a starii de spirit si pot fi integrate in orice plan de tratament medical.

Exercitiile fizice, in special cele aerobice, elibereaza in creier substante chimice care imbunatatesc starea generala si pot reduce hormonii de stres.

De asemenea timpul petrecut in aer liber, o dieta echilibrata, alaturi de o serie de vitamine iau si ele parte la ameliorarea starilor pline de angoasa.

Este drept ca toate remediile naturale, mentionate deja, putin mai sus, nu ar fi la fel de eficiente, fara interventia unui psihoterapeut, asa ca in cazul persoanelor care sufera de depresie sau anxietate, terapia ramane prima varianta, fiind urmata de restul, bineinteles.