De ce se folosesc benzi de cauciuc cu aparatele dentare?

De ce ortodontii folosesc benzi de cauciuc cu aparatele dentare? Benzile de cauciuc reprezinta o parte importanta a tratamentului ortodontic.

De ce ortodontii folosesc benzi de cauciuc cu aparatele dentare? Benzile de cauciuc reprezinta o parte importanta a tratamentului ortodontic. Ele asigura forta de legatura necesara pentru a misca dintii si maxilarul si a ajuta la alinierea de care este nevoie.

Exista mai multe parti ale aparatelor dentare:

In primul rand, exista bracketsii, care sunt piesele metalice patrate si sunt prinse direct de dinti.

Prin acesti bracketsi se pune arcul sau sarma, care, atunci cand este atasat de bracketsi, aplica forta de care este nevoie pentru a muta dintii.

Apoi, ceea ce conecteaza bracketsii de arc sau sarma sunt ligaturile. Ligaturile sunt niste benzi de cauciuc mici care sunt infasurate in jurul bracketsilor individuali pentru a tine firul arcului in pozitie. Ele reprezinta partea din aparatele dentare cu care copiii nu au nici o problema sa le poarte, pentru ca au optiunea de a-si alege singuri culorile acestor ligaturi. Aceste benzi de cauciuc raman prinse pe aparatele dentare intre vizitele la ortodont. Acesta le va schimba de fiecare data, atunci cand firul este strans sau daca sunt ajustati bracketsii.

Partea finala a aparatelor dentare, sunt anumite benzi din cauciuc interarcadice, care sunt utilizate pentru reglarea pozitiei muscaturii si a maxilarului. Acestea sunt conectate la bracketsi cu ajutorul unor carlige, adesea conectand bracketul dintelui superior cu bracketul dintelui inferior pentru a ajusta pozitia dintilor in gura si pozitia falcii. Benzile de cauciuc interarcadice sunt de mare ajutor si asigura o aliniere corespunzatoare a dintilor copiilor care folosesc aparae dentare.

Insa, aceste benzi de cauciuc trebuie indepartate in timpul meselor, precum si atunci cand se curata dintii si bracketsii ortodontici. De asemenea, ele sunt de obicei inlocuite zilnic din cauza uzurii pe care acestea o suporta.

Nu toti copiii care primesc aparate dentare vor avea nevoie de benzi din cauciuc interarcadice, deoarece totul depinde de alinierea maxilarlui existent al copilului si de ceea ce ortodontul recomanda pacientului si parintilor in baza modelului dintilor si a tratamentului recomandat.

De asemenea, este bine de metionat si faptul ca este indicata folosirea unui aparat dentar la varste cat mai fragede pentru un rezultat cat mai bun.