Categoriile si produsele care necesita aprobare pe Amazon

Chiar si in situatiile in care, de regula, vanzarea intr-o categorie nu necesita aprobare de la Amazon, pentru anumite produse poate fi nevoie de aprobare suplimentara.

Pentru ca experienta de vanzare/cumparare de pe Amazon sa fie una placuta pentru toate partile implicate, este necesara cunoasterea modalitatii de solutionare a situatiilor in care produsele nu sunt aprobate direct pentru vanzare.

Exista o serie de produse si categorii pentru care sunt percepute taxe suplimentare, verificari ale caracteristicilor si performantei, fiind nevoie si de alte certificari specifice.

Care sunt produsele care necesita aprobare pe Amazon?

Chiar si in situatiile in care, de regula, vanzarea intr-o categorie nu necesita aprobare de la Amazon, pentru anumite produse poate fi nevoie de aprobare suplimentara.

Astfel, pentru a vinde unul dintre produsele de mai jos, trebuie transmisa o cerere catre departamentul potrivit:

  • Pentru vanzarea anumitor produse in categoria Software, va trebui sa contactezi Amazon Services;

  • Pentru a vinde lasere si alte produse conexe in orice categorie, consulta instructiunile prezente in Laser Pointers and Related Products;

  • Pentru a vinde hoverboard-uri in orice categorie, verifica sectiunea Hoverboards.

Care sunt categoriile care necesita aprobarea Amazon?

Va revine obligatia de a obtine in prealabil aprobarea de la Amazon inainte de a lista anumite categorii de produse.

Atentie! Daca vi se aproba cererea de vanzarea in categoria solicitata, va trebui sa treceti la un plan profesional de vanzare, cu plata unei taxe lunare.

Este necesar sa listati produsele in categoria corespunzatoare. Spre exemplu, obiectele de colectie, precum timbrele, sunt disponibile in categoria Everything Else. Inainte de a lista produsele in categoria Everything Else, asigurati-va ca nu exista o categorie adecvata pentru fiecare in parte.

Aprobarea solicitarii

Cei care vor sa vanda pe Amazon trebuie sa indeplineasca calificarile suplimentare pentru anumite branduri sau pentru a lista in anumite categorii. Efectuati urmatorii pasi pentru a solicita aporbarea:

  1. Din meniul Inventory, selectati Add a product.

  2. Cautati in lista articolul pe care doriti sa il vindeti.

  3. In rezultatele cautarii, dati click pe link-ul Listing limitations apply, din dreptul articolului.

  4. Dati click pe butonul Request Approval pentru a incepe procesul de solicitare/aprobare.