Cum sa depasesti depresia de toamna?

Este important ca oamenii sa cunoasca nivelul de vitamina D din corpul lor pentru a gasi doza potrivita impreuna cu medicul

O buna ingrijire, o alimentatie sanatoasa si aportul de vitamine selectat de un medic – toate acestea vor ajuta oamenii sa evite depresia de toamna si sa ramana energici.

Potrivit specialistilor, tonusul emotional al unei persoane scade toamna din cauza reducerii cantitatii de lumina solara, a ploilor frecvente si a zilelor mai scurte. Acest lucru duce la o scadere a productiei de vitamina D, a carei deficienta duce la iritabilitate, somnolenta si depresie.

Tratamentul depresiei cu lumina

Pentru o anumita imitatie a soarelui in camera, trebuie utilizate mai multe surse de lumina, pentru a crea o iluminare sporita in camere, de asemenea, trebuie ventilata incaperea mai des pentru a evita hipoxia. Este nevoie de aer proaspat, bogat in oxigen, deci oamenii nu trebuie sa mizeze pe aparatele de aer conditionat.

Magneziu impotriva stresului si depresiei

Rolul acestui mineral in echilibrul nervos si starea musculara a fost dovedit de mult timp. Ajuta la oboseala, deoarece permite conversia caloriilor in energie utilizata pe tot parcursul zilei. Magneziul are un usor efect laxativ, deci este potrivit si pentru o tulburare de stomac. Are un efect benefic asupra sistemului imunitar si functiei inimii, depaseste durerile de cap asociate cu sindromul premenstrual.

Rolul vitaminei D

Este important ca oamenii sa cunoasca nivelul de vitamina D din corpul lor pentru a gasi doza potrivita impreuna cu medicul. Acest lucru poate imbunatati starea generala de sanatate, tonusul, activitatea musculara, rezistenta la situatii stresante si reduce depresia si anxietatea.

Modificarile sezoniere duc la scaderea nivelului „hormonului fericirii” – dopamina, precum si la cresterea concentratiei de melatonina. Indicatorii excesivi ai acestora din urma duc la somnolenta severa: temperatura corpului scade, apare pofta de alimente dulci si grase si, cu o astfel de dieta, vitaminele si mineralele vor fi consumate si mai intens.

Hipovitaminoza si avitaminoza

De exemplu, vitaminele B se consuma foarte repede atunci cand se consuma carbohidrati rapizi. Prin urmare, ar fi util ca persoanele predispuse sa ia vitamine din acest grup, in toamna, nu inainte de a cere sfatul medicului. De asemenea, este important sa consume alimente care contin triptofan: pui, branza, nuci si migdale. Se pot lua surse suplimentare de triptofan sub forma de suplimente.