Excursie in tarile nordice pentru o relaxare completa

Scandinavia este un loc unic in lume

Scandinavia este un loc unic in lume. Este o regiune care are multe insule si 7 tari, dintre care cele mai mari sunt Norvegia, Danemarca, Suedia si Finlanda. Desi au caracteristici comune, toate aceste tari au o personalitate unica. Calatoria in tarile nordice permite calatorilor sa se relaxeze si sa uite totul.

Doua motive mai mult decat suficiente pentru a explora tarile nordice

  • Norvegia

Vizitarea Norvegiei este o necesitate pentru cei care doresc sa experimenteze o calatorie in tarile nordice. Aici vor descoperi o gastronomie exceptionala, peisaje impresionante si aproape virgine, precum si mostenirea lasata de un mare popor de exploratori: vikingii.

Vizitarea oraselor Norvegiei este la fel de placuta ca si vizitarea muntilor sai. Orasele mai mari, Oslo, Bergen sau Stavanger sunt perfecte pentru a urma trasee urbane istorice sau doar pentru a absorbi energia vibranta a multimilor dupa un sejur in natura. Nu degeaba Deltavanger a fost aleasa Capitala Europeana a Culturii. Acest oras gazduieste un numar impresionant de muzee si organizeaza numeroase evenimente culturale.

  • Finlanda: republica iernii

Este o destinatie obligatorie daca se intentioneaza o calatorie in Marea Baltica. Capitala sa, Helsinki, este, desigur, un loc ideal pentru cei care doresc sa se bucure de activele marelui oras si de numeroasele sale atractii turistice.

Orasul medieval Turku este cel mai vechi din Finlanda. Captusit cu restaurante primitoare si cladiri elegante, este calatorit cu barci de agrement. De asemenea, turistii pot admira diferite opere de arta: un plan perfect pentru a se bucura de o dupa-amiaza insorita.

Si, din moment ce turistii se afla in Finlanda, nu trebuie sa rateze o plimbare cu sania trasa de huskies sau reni. Si intrucat era vorba de a merge in tarile nordice pentru a se relaxa pot merge la o sauna finlandeza sau admira aurora boreala. Dupa o saptamana in aceasta tara, cei care o vor vizita vor intelege, fara indoiala, de ce limba finlandeza are nu mai putin de 40 de cuvinte pentru a spune zăpada.