Ce sa vizitezi in Budapesta ?

Capitala Ungariei, Budapesta, este formata din 3 orase unificate, Buda, Óbuda pe malul de vest al Dunarii, si Pesta, pe malul estic.

Capitala Ungariei, Budapesta, este formata din 3 orase unificate, Buda, Óbuda pe malul de vest al Dunarii, si Pesta, pe malul estic. Orasul amesteca in mod excelent istoria sa fascinanta cu un stil artistic contemporan, stralucitor si relaxat. Exista o gama larga de lucruri diferite pentru vizitatori, cum ar fi:

1. Cladirea Parlamentului

Cladirea Parlamentului Maghiar, care a fost proiectata si construita in stilul gotic Revival, este una dintre cele mai mari cladiri din Ungaria si gazduieste sute de birouri parlamentare. Tururi in anumite zone ale cladirii sunt disponibile zilnic si se desfasoara cu ghid in diferite limbi.

2.  Baile Gellért

Unul dintre cele mai mari spa-uri din oras este centrul de bai si spa Gellért, care include o piscina in aer liber, o piscina efervescenta, o sauna finlandeza si o serie de bazine pentru scufundari. Masajele si alte tratamente spa sunt disponibile, de asemenea, contra cost. Complexul a fost construit initial intre 1912 si 1918, in stil Art Nouveau, dar a suferit pagube grave in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

3.  Piata Eroilor

Piata Eroilor, care marcheaza sfarsitul bulevardului Andrássy, gazduieste un monument iconic care reprezinta cei sapte sefi ai Maghiarilor, despre care se crede ca au condus poporul maghiar din Asia Centrala. Cladirile impresionante din fiecare parte a pietei sunt muzee si galerii de arta.

4.  Insula Margareta

Insula Margareta este o insula lunga de 2,5 kilometri, situata in mijlocul Dunarii, care pune la dispozitia vizitatorilor parcuri si facilitati de agrement. Exista o serie de companii care inchiriaza carucioare cu pedale, carucioare de golf si alte vehicule cu motor, pentru a putea explora insula in mod placut si interesant. O pista de 5,5 kilometri, acoperita cu cauciuc, inconjoara insula si este un loc foarte popular de jogging pentru alergatorii care doresc sa se indeparteze de agitatia orasului. Una dintre cele mai cunoscute caracteristici ale insulei este „fantana muzicala”, in care apa „danseaza”.

5.  Promenada Dunarii

Promenada de-a lungul Dunarii este o modalitate excelenta de a vedea multe dintre cele mai faimoase obiective turistice din capitala maghiara. Pe partea Promenadei fluviului, turistii se pot bucura de restaurante, cafenele, Piata Szechenyi Istvan si de o serie de sculpturi de diverse feluri, inclusiv Mica Printesa.