Ce presupune o extractie dentara?
Cei care considera ca au nevoie de o extractie dentara, isi pot face o programare la clinica dentara Elveto-Dent. Pe site-ul elveto-dent.ro sunt oferite toate informatiile referitoare la extractiile dentare
Din pacate foarte multi pacienti vin pentru extractii dentare la clinica stomatologica din sector 2. Scoaterea unui dinte se numeste extractie dentara sau avulsie. Datorita anestezicelor si analgezicelor moderne, aceasta interventie nu mai este dureroasa. Acest lucru poate fi necesar din mai multe motive:
- infectie;
- fractura dentara;
- trebuie sa se faca loc pentru a se realinia ceilalti dinti, in special in cazul tratamentului ortodontic;
- dinte de lapte strambi.
Cei care considera ca au nevoie de o extractie dentara, isi pot face o programare la clinica dentara Elveto-Dent. Pe site-ul Elveto-Dent.ro sunt oferite toate informatiile referitoare la extractiile dentare.
Extractia dintilor la clinica stomatologica din sector 2
Dupa ce i-a sterilizat toate instrumentele si a dezinfectat gura pacientului, dentistul trece la o anestezie locala care face posibila amortirea nervului dintelui care trebuie extras, astfel incat extractia sa nu fie dureroasa. Dupa procedura, este normal ca gura sa ramana amortita cateva ore. Injectia pentru anestezie poate fi inconfortabila, dar va permite pacientului sa nu simta nimic dupa aceea.
Medicul dentist continua apoi cu extractia. Acesta din urma are loc in trei etape:
- Prima se numeste sindesmotomie : aceasta etapa consta in taierea cu un instrument ascutit (sindesmotom) a atasamentelor epiteliale si conjunctive ale dintelui;
- Apoi pune un lift intre os si dinte pentru a-l deplasa;
- In cele din urma, folosind o pensa, apuca dintele si il extrage folosind presiune verticala.
Clinica stomatologica din sector 2 | Clinica dentara Elveto-Dent | Extractie dentara | Elveto-Dent.ro
Imediat dupa extractie, dentistul ii va pune un tampon pentru a limita sangerarea. Aceasta tehnica ajuta la formarea unui cheag de sange, necesar pentru o buna vindecare. Compresa trebuie mentinuta sub o presiune usoara timp de 30 de minute.
Dupa extractia dintilor, se recomanda ca pacientul sa tina cont de sfaturile medicului pentru a evita posibilele complicatii postoperatorii.
Nu se va utiliza apa de gura pentru urmatoarele 12 ore. In acest fel, se poate forma cum trebuie cheagul de sange. Nu se vor consuma alimente prea reci sau prea fierbinti. Tutunul este exclus! Timp de 24 de ore nu se face efort. In caz de sangerare, se va pune din nou un tampon in locul extragerii. Daca durerea si sangerarea persista, pacientul trebuie sa mearga la medicul stomatolog.