Ce beneficii are canepa asupra organismului

Semintele de canepa sunt potrivite pentru a fi folosite in orice reteta. Semintele de canepa sunt ideale pentru diabetici, avand un indice glicemic mic, o proteina usor de digerat si stimuland productia de anticorpi.

Una dintre cele mai vechi plante cultivate in intreaga lume este canepa. Canepa este un adevarat tezaur terapeutic, contribuie la o buna stare de sanatate, previne si trateaza anumite afectiuni si, in ciuda proastei „reputatii”, isi dovedeste calitatile gratie continutului ridicat de uleiuri volatile, de substante minerale, de proteine, lipide, flavonoide, tiamina, betacaroten, niacina, colina si riboflavina, vitaminele A si D, complexul de vitamine B si acid folic.

Canepa – o planta cu proprietati terapeutice extraordinare

In anul 1860, Societatea Medicala din Ohio realiza primul studiu stiintific despre beneficiile canepei asupra organismului uman. In anul 1890 se dovedeau proprietatile medicale ale canepei impotriva migrenelor, convulsiilor, insomniei, depresiei. Semintele de canepa sunt potrivite pentru a fi folosite in orice reteta. Semintele de canepa sunt ideale pentru diabetici, avand un indice glicemic mic, o proteina usor de digerat si stimuland productia de anticorpi.

Gratie continutului mare de acizi grasi Omega 3 si Omega 6 si de aminoacizi, semintele de canepa sunt benefice pentru sanatatea inimii, pentru sanatatea creierului, reducand inflamatiile din corp, regland tensiunea arteriala si ameliorand durerile articulare. O lingura cu ulei de canepa este suficienta pentru a lua doza necesara de acizi grasi pentru o dieta de 2000 de calorii.

In plus, canepa are un important rol sedativ si este folosita in diferite terapii psihiatrice si neurologice. Preparatele pe baza de canepa sunt folosite pentru a trata afectiuni gastrice grave si afectiuni ale cailor respiraorii. Uleiul din canepa este recomandat in caz de colesterol marit; este, de asemenea, util si femeilor aflate in prag de menopauza si celor care sufera de sindromul premenstrual. Consumul de faina de canepa, pe de alta parte, se va dovedi eficient pentru a combate constipatia si pentru a curata tractul intestinal de metale grele si de toxine.

Nu in ultimul rand, canepa este recomandata in caz de diaree, depresie, surmenaj, afectiuni ale cailor urinare, iar lotiunile pe baza de ulei de canepa pot fi folosite pentru a calma si reface pielea uscata, pentru a creste elasticitatea membranei si capacitatea de mentinere a apei in tesuturi. Semintele de canepa pot fi consumate de persoanele cu intolerana la gluten, zahar, lapte si nuci.