Echinacea si beneficiile acestei plante
Echinacea (Echinacea augustifolia) este o planta folosita pentru tratarea durerilor si diferitelor afectiuni, fiind renumita pentru proprietatile pe care le are in lupta impotriva racelei si gripei.
Echinacea (Echinacea augustifolia) este o planta folosita pentru tratarea durerilor si diferitelor afectiuni, fiind renumita pentru proprietatile pe care le are in lupta impotriva racelei si gripei. Echinacea trateaza infectiile respiratorii, pe cele urinare, trateaza oboseala cronica si migrenele si este un remediu foarte usor de gasit si de procurat.
Ce este echinacea si care sunt cele mai importante proprietati ale acestei plante
Echinacea este o planta care provine din America de Nord si care a fost folosita din antichitate de catre triburile americane, gratie proprietatilor vindecatore pe care le are. Aceasta planta are mai multe subspecii, unele dintre ele apte pentru consumul uman si bogate in vitamina B, C, in riboflavina, in minerale si betacaroten. Echinacea are proprietati antibacteriene, antivirale si antifungice foarte puternice. Preparatele pe baza de echinacea au la baza radacina, florile, semintele, frunze si tulpina acestei plante.
Echinacea are proprietati antivirale, fiind folosita mai ales in tratarea bolilor respiratorii si ca remediu preventiv pentru anumite dureri si tulburari la persoanele cu un sistem imunitar scazut. Echinacea este, in primul rand, indicata persoanelor care sufera de afectiuni ale gatului, de bronsite, alergii, sinuzite, febra fanului si de infectii corporale.
Echinacea are rolul de a stimula organismul sa produca mai multe globule albe si o cantitate mai mare de interferoni. Este recomandata pentru a preveni sau vindeca boli infectioase atunci cand organismul este slabit, tratand cu succes herpesul, infectiile sistemului urinar si ale aparatului genital, infectiile urechii, bolile cu transmitere sexuala.
Pacientii cu un sistem imunitar slabit in urma sedintelor de chimio sau radioterapie pot consuma echinacea, precum si sportivii care au suferit leziuni cauzate in urma efortului fizic sau a unui accident. Echinacea este folosita in uz extern pentru a trata rani, arsuri, ulcere, hemoroizi, intepaturi de insecte, abcese, acnee, afte, gingivita, faringita si furuncule. Echinacea reduce febra, trateaza difteria si reduce migrenele, fiind recomandata si pacientilor hiperactivi sau cu deficit de atentie.
Echinacea se consuma numai la recomandarea medicului fitoterapeut sau cu acordul medicului de familie. Fie ca este consumata sub forma de ceai, de pastile sau macerat la rece, echinacea isi va face simtita prezenta si efectele benefice inca de la primele utilizari.