Unul dintre cele mai elocvente semne ale unei persoane îngrijite, care se respectă pe sine și îi respectă, implicit, și pe cei din jurul ei, este o dantură impecabilă. De cele mai multe ori, impecabilul se asociază foarte strâns nu doar cu un stil de viață sănătos, o igiena orală atentă, ci mai ales cu o dantură curată, albă, strălucitoare.
O dantură impecabilă este greu de întreținut fără un frecvent exercițiu al vizitelor regulate la stomatologie, în absența unui periaj atent acasă, a unor proceduri de albire dentara realizate atât acasă, cât și, profesionist, la o clinica stomatologica.
Îngălbenirea dinților este cauzată atât de factori genetici, cât și alimentari sau medicamentoși (cafeaua, vinul, ceaiul, nicotina din țigări pe de o parte, dar și administrarea de tetraciclină, suplimente cu fier sau chiar antibiotice, pe de altă parte).
Velvet Dental – albire dentara sector 1 Bucuresti
Proceduri de albire dentara pot fi inițiate, într-o primă fază și la domiciliu. Se știe că un periaj ocazional cu sare sau cu bicarbonat de sodiu ajută la curățarea și albirea smalțului. Acidul malic, prezent în majoritatea fructelor acrișoare (căpșuni, mere, lămâi, de exemplu) are efect natural de albire.
În cazul în care afectarea smalțului dentar este, din punct de vedere cromatic, mult mai avansată, un cabinet stomatologic, precum Velvet Dental (http://velvetdental.ro) este în măsură să pună la dispoziția celor interesați o gamă largă de tehnici și proceduri stomatologice de albire: de la periaj, aplicarea benzilor și a gelurilor de albire, albirea laser. Majoritatea acestor metode se bazează pe utilizarea peroxidului carbamid care, reacționând cu apa, formează hidrogenul peroxid, responsabil pentru albirea în profunzime a depozitelor de dentină. Albirea laser, considerată mult mai eficientă, presupune, în schimb, folosirea diferitelor tipuri de energie: halogenul, LED sau plasma, care albesc nu supraîncălzesc pulpa dintelui. Mai există, în special în cazul dinților devitalizați, supuși în prealabil unei terapii ortodontice, procedura de albire a dinților din interior, care implică umplerea canalului cu o substanță cauciucată și activarea agentului peroxid din interiorul, spre exteriorul dintelui. După câteva zile, peroxidul este desigilat și înlocuit, dacă este nevoie de o albire mai pronunțată a dentinei.