Ghimbirul – beneficii dovedite pentru sanatate
Ghimbirul este o planta cu flori care provine din China. Apartine familiei de Zingiberaceaede si este strans legat de turmeric, cardamom si galangal
Ghimbirul este printre cele mai sanatoase condimente de pe planeta. Este incarcat cu nutrienti si compusi bioactivi care au beneficii puternice pentru corp si creier.
Ghimbirul contine gingerol, o substanta cu proprietati medicinale puternice
Ghimbirul este o planta cu flori care provine din China. Apartine familiei de Zingiberaceaede si este strans legat de turmeric, cardamom si galangal. Rizomul (partea subterana a tulpinii) este partea folosita in mod obisnuit ca si condiment. Se numeste adesea radacina de ghimbir sau pur si simplu ghimbir. Ghimbirul are o istorie foarte lunga de utilizare in diferite forme de medicina traditionala / alternativa.
A fost folosit pentru a ajuta digestia, a reduce greata si a ajuta la combaterea gripei si a racelii obisnuite. Ghimbirul poate fi utilizat in stare proaspata, uscata, sub forma de pudra sau sub forma de ulei sau suc si este uneori adaugat in alimente procesate si produse cosmetice. Este un ingredient foarte comun in retete. Parfumul si aroma unica de ghimbir provin din uleiurile sale naturale, dintre care cel mai important este gingerolul.
Gingerolul este principalul compus bioactiv din ghimbir, responsabil pentru o mare parte din proprietatile sale medicinale. Are efecte antiinflamatoare si antioxidante puternice.
Ghimbirul poate trata multe forme de greata, in special greata de dimineata
Ghimbirul pare a fi extrem de eficient impotriva senzatiei de greata. El poate ameliora, de asemenea, greata si varsaturile dupa operatie si la pacientii cu cancer care fac chimioterapie. Dar poate fi cel mai eficient atunci cand vine vorba de greata legata de sarcina, cum ar fi greturile de dimineata.
Cu toate acestea, ghimbirul nu a avut niciun efect asupra episoadelor de voma din acest studiu. Desi ghimbirul este considerat sigur, cei interesati trebuie sa vorbeasca cu medicul inainte de a lua cantitati mari in cazul unei sarcini. Unii considera ca anumite cantitati mai mari pot creste riscul de avort, dar in prezent nu exista studii care sa sustina acest lucru.
Cei interesati pot lua 1-1,5 grame de ghimbir – care ajuta la prevenirea diferitelor tipuri de greata cum ar fi: greata cauzata raului de mare, greata legata de chimioterapie, dupa operatie si greata de dimineata a gravidelor.