Sistemele de operare ale televizoarelor inteligente

Este posibila folosirea vocii pentru a cauta in toate aplicatiile fara a fi nevoie ca utilizatorii sa tasteze nimic pe tastatura sau telecomanda.

Fara sistemele de operare, televizoarele, computerele si telefoanele ar fi doar clipboard-uri frumoase. Odata cu aparitia dispozitivelor inteligente, alegerea sistemului de operare este acum necesara. Fiecare producator are punctele sale forte iar oamenii ar trebui sa le cunoasca inainte de a face o achizitie.

  • Ce este un televizor inteligent?

Termenul smart TV a crescut foarte mult in ultimii ani. In timp ce initial, a fost utilizat in cea mai mare parte pentru televizoarele care se conecteaza la Internet pentru a accesa servicii precum Netflix, acum, televizoarele inteligente pot instala, de asemenea, aplicatii noi, naviga pe web si pot face multe alte lucruri la fel de bine ca un smartphone sau o tableta.

  • Android – sistem de operare TV

Caracteristici

Construit de Google cu toata expertiza sa – este o integrare excelenta a intregului ecosistem Google. Interfata seamana vizual cu Android si Google Chromecast, dar foarte simplificata in utilizare. Se pot descarca aplicatiile dorite, cum ar fi YouTube sau Netflix si, bineinteles, producatorul de televizoare include si alte oferte proprii.

Este posibila folosirea vocii pentru a cauta in toate aplicatiile fara a fi nevoie ca utilizatorii sa tasteze nimic pe tastatura sau telecomanda.

De asemenea, se poate proiecta imaginea sau fluxul video de pe telefon sau tableta direct pe televizor fara a avea alte dispozitive precum Google Chromecast.

  • WebOS – sistem de operare TV

Caracteristici

Este o versiune modernizata si mult mai puternica a sistemului de operare WebOS care a fost dezvoltat de Palm si achizitionat de LG.

O interfata puternica care poate fi schimbata dupa cum doreste utilizatorul. Exista canale sau aplicatii preferate? Acestea pot fi trecute intr-o bara de activitati din partea de jos a ecranului si astfel utilizatorii pot avea acces rapid la ele.

  • Tizen – sistem de operare TV

Caracteristici

Tizen este numele sistemului de operare bazat pe Linux pe care Samsung il foloseste in unele computere, aparate, camere si playere Blu-Ray. Prin urmare, este o tehnologie destul de solida cu o executie rapida.