De ce sa folosesti produse BIO?

Site-ul Zabe.ro, un magazin BIO online recomanda cu incredere achizitionarea de produse organice pentru o alimentatie echilibrata.

Consumul de produse BIO este mai mult decat o alegere, este un mod real de viata deoarece oamenii care apeleaza la acest tip de mancare cauta o viata mai sanatoasa. Acest tip de dieta are adeptii sai, dar in acelasi timp este criticat si de alte persoane. Astfel, alegerea consumului organic inseamna limitarea ingestiei de pesticide daunatoare organismului si sanatatii.

Mai presus de toate, produsele organice au avantajul de a fi mai bune pentru sanatate, deoarece nu contin substante chimice daunatoare. Astfel, au mai mult gust si aroma decat fructele si legumele care se coc in camioane. Beneficiile agriculturii ecologice sunt acum recunoscute. Produsele organice au cunoscut o popularitate de neegalat in ultimii ani.

Care sunt avantajele consumului de produse BIO?

Unul dintre principalele obiective ale agriculturii ecologice este implementarea unor practici agricole durabile care sunt mai favorabile mediului. Metodele de productie ecologice permit in special mentinerea biodiversitatii si producerea de alimente de calitate, tinand seama de bunastarea animalelor. Aceasta metoda de agricultura isi propune sa produca mai bine si nu sa produca mai mult. De asemenea, produsele din agricultura ecologica trebuie sa indeplineasca cel mai inalt nivel de calitate, deoarece randamentele sunt mai mici.

Interesul agriculturii ecologice sta si in respectarea anotimpurilor, culegerea sau recoltarea la maturitate. Aceasta metoda de agricultura este adesea asociata cu criterii de calitate, gust si arome, superioare produselor conventionale. Anumite sectoare organice favorizeaza in special scurtcircuitele care permit pastrarea calitatilor nutritionale si a prospetimii.

Produse BIO | magazin BIO | Zabe.ro

produse BIO

Un alt avantaj al consumului de produse organice este contribuirea la sanatatea cuiva prin reducerea expunerii personale la pesticide si alte substante chimice.

Astazi, favorizarea alimentelor organice consta in primul rand pentru consumator sa aleaga reducerea expunerii sale la compusi chimici, promovand in acelasi timp mediul. Desi este dificil sa existe studii pe populatii pe o perioada lunga de timp, studiile au aratat influenta pozitiva a alimentelor organice asupra anumitor criterii nutritionale. Comparativ cu alimentele din agricultura conventionala, produsele organice contin mai multi micronutrienti, compusi fenolici (antioxidanti) si acizi grasi polinesaturati, in special acizi grasi esentiali omega-3. Site-ul Zabe.ro, un magazin BIO online recomanda cu incredere achizitionarea de produse organice pentru o alimentatie echilibrata.