Tratarea diabetului zaharat in mod natural: 9 ierburi si suplimente alimentare pentru echilibrarea nivelului zaharului din sange

Multe studii au aratat beneficiile pozitive ale suplimentelor in cazul bolnavilor care sufera de diabet zaharat.

Multe studii au aratat beneficiile pozitive ale suplimentelor in cazul bolnavilor care sufera de diabet zaharat. Pe langa medicamentele uzuale pe care medicii le recomanda in aceste cazuri exista si unele remedii naturale la care pacientii pot apela pentru a-si imbunatatii starea de sanatate. Urmatoarea lista de suplimente poate fi utilizata pentru orice tip de pacient cu diabet zaharat (incluzand atat tipul 1 cat si tipul 2).

Tratarea diabetului zaharat in mod natural:

  • Uleiurile pure de peste sunt principalele uleiuri pe care ar trebui sa le foloseasca diabeticii pentru a-si suplimenta dieta; ele sunt extrase din peste uleios, cum ar fi sardinele, hamsiile si somonul. Pentru adulti, 1000 mg EPA / 750 mg DHA reprezinta doza zilnica initiala. Omega 3 este esentiala pentru ca ajuta la reducerea rezistentei la insulina; la reducerea durerii si a inflamatiei, astfel incat exercitiile si somnul sa fie mult mai usor de realizat; la reducerea riscului de boli cardiovasculare prin scaderea tensiunii arteriale; la reducerea riscului de dementa si a bolii Alzheimer; la prevenirea si tratarea anxietatii si depresiei; si la promovarea actiunilor antioxidante din organism si creier pentru a ajuta la reducerea complicatiilor diabetice care pot aparea.
  • Un supliment cu minerale si vitamine este o modalitate foarte buna de a sustine aportul de nutrienti la toti pacientii diabetici. Acest lucru asigura in fiecare zi ca organismul primeste toate substantele nutritive cheie necesare, astfel incat toate procesele sale biochimice, hormonale, nutritionale, detoxifiere, vindecare, reconstructie, protectie si intarire sa poata fi efectuate usor si fara probleme. Organismul ruleaza pe enzime, deoarece enzimele accelereaza reactiile pentru a face corpul sa functioneze mai eficient; toate enzimele necesita cofactori de nutrienti pentru a le permite sa se angajeze in mod eficient in diverse actiuni.
  • Deficienta de magneziu este frecventa la pacientii cu diabet zaharat, deoarece magneziul poate fi pierdut prin urina. Un studiu efectuat a aratat ca un nivel scazut de magneziu este obisnuit in diabetul zaharat de tip 2 (T2DM) si a aratat ca atunci cand pacientii cu diabet zaharat de tip 2 cu nivel de magneziu scazut au primit o doza orala de magneziu timp de saisprezece saptamani, rezistenta la insulina a scazut.