Tratament invizibil pentru un zambet perfect

Despre corectarea malformatiilor dentare!

Dispozitivele dentare cunoscute si sub numele de aparate dentare sau bracketi, sunt un instrument folosit in ortodontie pentru corectarea malformatiilor dentare. O malformatie dentara este, bineinteles, o patologie legata de dinti. Cu alte cuvinte, aparatele dentare ajuta la asigurarea unei bune sanatati orale.

Odata ce dintii de lapte cad si erup dintii definitivi, acestia cresc diferit si uneori incorect. Poate ca aceasta situatie nu provoaca niciun dezavantaj la inceput, dar cu siguranta va afecta sanatatea dentara de-a lungul vietii. In acest moment intra in scena aparatul dentar. Acesta este fabricat, cel mai adesea din metal, dar si din alte materiale precum ceramica sau safirul si rolul lor este de a rectifica pozitia dintilor de la cea gresita la una corecta. O pozitie incorecta a dintilor poate favoriza aparitia si acumularea de bacterii ce pot provoca inflamatii care aduc dupa sine durerea, pana la pierderea dintilor.

Dintii au o structura fixa, iar prima reactie cu aparatul dentar va fi aceea de rezistenta la schimbare. Prin urmare, va fi un proces gradual ce va dura mult timp, de obicei 1-2 ani, tocmai pentru a depasi treptat aceasta rezistenta a dintilor pana cand isi accepta noua pozitie.

Ortodontie Drumul Taberei – Aparat dentar safir sau aparat dentar metalic?

aparat dentar de safir

De asemenea, este posibil ca unele persoane sa doreasca sa schimbe pozitia dintilor lor din motive pur estetice, aceasta modificare nefiind necesara din punct de vedere medical. Pentru oamenii care tin la estetica gurii lor s-au cautat metode cat mai putin vizibile dar eficiente a tratamentelor ortodontice. Asa a luat nastere primul aparat dentar de safir sau de ceramica. Acestea au culoarea foarte apropiata de culoarea naturala a dintilor sau sunt transparente. In acest fel, desi tratamentul ortodontic va fi lung, nu va afecta deloc estetica zambetului pentru ca aparatul va fi putin sau deloc sesizabil.

Plaza Dent, cabinet stomatologic in sector 6, este locul in care specialistii efectueaza atat tratamente ortodontice estetice cat si terapeutice pentru dintii pacientilor. Este cu adevarat confortabil sa stii ca ai posibilitatea sa poti un aparat dentar si acesta sa fie aproape invizibil, iar rezultatele sa fie peste asteptari!