Thriller ce te va tulbura mai mult decat crezi

La cinci ani de la lansare, Get Out inca ne tulbura, inca ne scoate lacrimi din ochi. Recent adaugat in catalogul Netflix, filmul oscarizat se urmareste cu aceiasi ochi plin de tristete si de lacrimi si inca rezoneaza cu problemele socio-politice pe care incearca sa le denunte.

Thriller satiric, Get Out este primul film realizat de Jordan Peele, realizator caruia ii datoram filme precum Nope. Lansat in anul 2017, filmul este un amestec subtil de horror si comedie, un gen in care a crescut de altfel cineastul, in care a devenit constient de climatul de tensiuni rasiale. Filmarile au avut loc in timpul mandatul presedintelui Obama insa a fost lansat dupa alegerea lui Donald Trump. Este un subiect important si inca de actualitate deoarece Get Out a fost adaugat in catalogul Netflix.

Un scenariu angoasant, aproape de perfectie

Interiorul confortabil al unui apartament, un caine adorabil, un barbat (Daniel Kaluuya) iesind din dus, iubita acestuia (Allison Williams) pregatind cafeaua…nici nu ne imaginam ca un thriller ar putea incepe intr-o nota atat de calma. Codurile comediei romantice sunt invocate cu o anumita ironie. El se numeste Chris Washington, este un fotograf de origine afro-americana. Ea este Rosa Armitage, iubita sa alba care il invita sa petreaca un weekend la parintii sai. Parintii il vad pentru prima data pe iubitul sau si Chris nu isi poate ascunde ingrijorarea. Rose incearca sa il linisteasca asigurandu-l ca parintii sai nu sunt rasisti. Odata ajuns la destinatie protagonistul nostru descopera uimit ca pielea sa de culoare face obiectul a numeroase discutii si realizeaza ca nu va fi acceptat niciodata in aceasta familie.

O metafora a rasismului

Filmul incepe cu un fapt divers, detasat de intriga, insa care este incadrat in acelasi context. Camera avanseaza in ritmul pasilor efectuati de tanarul de culoare. Cateva secunde mai tarziu, este agresat si aruncat pe bancheta din spate a unei masini luxoase. Acest eveniment este cel care anunta culoarea cosmarului care urmeaza.

Jordan Peele incearca sa denunte prin intermediul acestui film violenta si rasismul. Get Out este un film care, in ciuda faptului ca ne tulbura, merita sa fie vazut si revazut.