Tendinte vestimentare ale sezonului primavara-vara 2020

Fiecare nou sezon vine cu noi tendinte vestimentare, iar colectiile de primavara-vara sunt intotdeauna pline de culori stralucitoare si de materiale usoare

Fiecare nou sezon vine cu noi tendinte vestimentare, iar colectiile de primavara-vara sunt intotdeauna pline de culori stralucitoare si de materiale usoare. In acest sezon, au iestit doua tendinte puternice in timpul prezentarilor de la saptamana modei: o renastere a anilor ’70 -’80, vizibila in special in cadrul prezentarilor puse in scena de Tibi si Brandon Maxwell, dar si o navigare spre Grecia Antica, influenta resimtita puternic in colectiile Martei Jakubowski si Burberry.

Care sunt cele mai interesante tendinte vestimentare?

  • Decolteul cat mai adanc este deja prezent pe podiumul Saptamanii Modei din Paris, cel mai interesant fiind decolteul in forma de O. Multi designeri s-au intrecut in prezentarea celor mai interesante decolteuri amintind astfel de decolteul ametitor purtat de femeile din perioada Renasterii.
  • Rochiile drapate sunt inspirate din Grecia Antica, iar designerii au regandit rochiile albe si drapate purtate in trecut de muzele mitologiei. Burberry, Marta Jakubowski sau Stella McCartney sunt doar cativa dintre designerii care vin in fata publicului cu astfel de modele feminine.
  • Imprimeurile florale – Pentru primavara-vara 2020, creatorii pariaza pe multitudinea de flori, iar fashion-istele ar trebuie sa mizeze pe aspectul care poarta semnatura lui Richard Quinn.
  • Rozul puternic infrumuseteaza in acest an podiumurile de moda. In timp ce unii creatori merg pe varianta stralucitoare a acestei culori, Maison Balmain interpreteaza rozul intr-o versiune diluata, aproape pastelata.
  • Lenjeria la vedere este un must have al acestui sezon. La Christian Dior, sutienul sub forma de triunghi si chilotii inalti sunt asortati cu rochie sau o fusta de plasa. In mod similar la Sacai, tulul este materialul care permite publicului sa arunce o privire la lenjeria intima.
  • Epoletii sau umerii supradimensionati au revenit la moda si se regasesc la rochii, jachete si paltoane. Pasionatele de moda nu ar trebui sa treaca cu vederea peste aceasta tendinta si ar trebui sa isi achizitioneze cel putin o astfel de piese vestimentara.
  • Costumul barbatesc este extrem de feminine si poate fi purtat cu incredere atat la birou, cat si in cadrul unui eveniment mai elegant, atat timp cat sunt asortate accesoriile potrivite.