Radiatoare aluminiu vs. radiatoarele din otel

Potrivit specialistilor de la eCalorifere.ro, exista foarte multe modele de calorifere realizate atat din aluminiu cat si din otel, care merita studiate. Cu siguranta se va gasi un model care sa se potriveasca perfect cu locuinta oricui

Radiatoare aluminiu sau radiatoare realizate din otel? Care e cea mai buna optiune? Ei bine, inainte de a opta pentru unul dintre modelele mentionate anterior, cumparatorii trebuie sa arunce o privire mai atenta la aceste materiale, analizand cativa factori foarte importanti de diferentiere. Potrivit specialistilor de la eCalorifere.ro, exista foarte multe modele de calorifere realizate atat din aluminiu cat si din otel, care merita studiate. Cu siguranta se va gasi un model care sa se potriveasca perfect cu locuinta oricui.

Ce tip de calorifere sa alegi? Radiatoare aluminiu sau otel?

Factorii importanti de diferentiere ce trebuie luati in considerare inainte de achizitionarea unui calorifer sunt urmatorii:

  • Conductibilitatea

Otelul este un conductor eficient, caldura circuland mai rapid prin acesta. Altfel spus, un calorifer din otel conduce foarte usor caldura si are un „efect de aragaz”, care mentine camera calda mai mult timp dupa ce se opreste centrala. Acest lucru il face nu numai eficient, dar si rentabil.

Comparativ cu acesta, aluminiul este un superconductor. Radiatoarele din aluminiu raspund rapid la o schimbare a reglajului si ofera un control optim asupra nivelului de confort din casa oricui. Spre deosebire de otel care mentine mai mult caldura, atunci cand se opreste centrala, caloriferele din aluminiu se vor raci imediat.

  • Cost

Otelul este ieftin. Asadar, cei care au nevoie de multe calorifere, insa au un buget redus, optiunea cea mai buna pentru ei este achizitionarea de radiatoare otel.

Radiatoare aluminiu | Radiatoare otel | eCalorifere.ro

radiatoare otel

Radiatoarele din aluminiu au cea mai mare putere BTU posibila, dar si cel mai mare pret. Acestea fiind spuse, taxele de instalare pot fi mai mici din cauza calitatii usoare a aluminiului.

  • Calitate

Otelul este un metal de inalta calitate, care este extrem de rezistent si nu se rugineste in timp. Otelul este indragit de multi designeri contemporani, deoarece este ieftin si versatil din punct de vedere al designului. Poate fi fabricat in tot felul de forme, stiluri si culori.

Aluminiul nu este coroziv, astfel incat finisajul sau poate fi pastrat multi ani. Radiatoarele din aluminiu pot fi de asemenea create in orice fel de stil, finisaj si culoare.